Crawl - Da li krokodili riču?

Ako zanemarimo nedoumicu iz naslova, ovo je, ipak, korektan horor film, po ugledu na podserijale tipa JawsPiranha ili takve slične "ekološke" varijante.

Film u kome praktično celo vreme gledamo samo dva glumca (Kaya ScodelarioBarry Pepper) koji se bore protiv hrpe aligatora u mizanscenu stare kuće na Floridi dodatno razrušene uraganom pete kategorije. Napeta i iznenađujuća uverljiva priča o devojci, ne baš ostvarenoj očevoj plivačkoj nadi, koja u sred strašne oluje kreće u potragu za svojim nestalim otuđenim tatkom. Gotovo cela Florida je potopljena, kao i stara porodična kuća, koju opsedaju unezvereni aligatori u potrazi za svežom hranom. E, u takvoj sredini, Kaya će pronaći Barryja, ali će i njih pronaći moćni gmizavci, pa će se prilično naturalistička borba na život i smrt protegnuti tokom sat i po vremena trajanja ovog filma.

Posebnu "draž" ovdašnjim gledaocima daje i to što je Florida ovaj put dočarana u Beogradu, gde je film i sniman. Reditelj Alexandre Aja, iza sebe već ima nekoliko žanrovski provokativnih i manje ili više uspešnih ostvarenja (HornsPiranha 3DMirrorsThe Hills Have Eyes...), pa je i ovde primetno da se sasvim zadovoljavajuće snalazi u ovim vodama.

Vatreni ljubitelji žanra, verovatno, neće imati bitnijih zamerki na celokupan osećaj koji proizvodi Crawl. Ja sam zaista pokušao da pronađem neku bitniju "grešku", ali osim onog krokodilskog rikanja (šta mu je to uopšte trebalo???) nisam mogao da pronađem neku bitniju.

Dovoljno za gledanje...

 

 • Komentari (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Bad Spenser
  Active member
  06.10.2019. 14:50
  Scenario užas, ali film gledljiv.
 • bokidante
  Active member
  30.09.2019. 18:11
  Napet film, drži pažnju, od mene 7,5/10
 • dzindzin16
  Active member
  27.09.2019. 20:15
  Prosek.Vrlo iritantan po nervni sistem, uglavno.Uz povremeno ubrzavanje slike, gledljiv.