Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw - Laknulo mi je...

Ima nešto veoma "raspoložavajuće" u ovom filmu! A, to je da je on čak deveti u franšizi Fast & Furious, a da, verovali ili ne, nije potrebno znati apsolutno ništa o prethodnih osam filmova, da bi "ovo" moglo uopšte da se gleda.

E, zato mi je laknulo! Nađen je prilično "zadovoljavajući" način da se jedna "franšiza" nastavi, iako je "umrela", pa već to čini gledanje podnošljivim zadatkom. Nije tek ređanje slika i prizora "već viđenih" u nekom od prethodnih delova, gde je neophdno da u glavi imate tačno "šta, gde, kad i kako"...

Dobro,  nije baš ni ovo film gde treba preterano "mućkati" glavom. Standardna "pričica" o "neustrašivim momcima", koji moraju da spasu svet od poludelog zločinačkog "mastermajnda". Usput, naravno, i kompjuterski posebno obdarenog...

Za one koji se lože na snagatore tipa Dwayne Johnson i Jason Statham. Uz dodatak lepih cura tipa Vanessa Kirby i onih "intelektualno nastrojenih" tipa večite Helen Mirren (koja što je starija sve više glumi u akciono-špijunskim vratolomijama, a fenomenološki je i to prilično zanimljivo). 

Naravno, "preterivanja" ovde ima koliko hoćete. Nova "podfranšiza" je započeta, valja je "ljuljati" da bi što duže trajala. To što su neki voleli kako je stvari rešavao James Bond, koristeći i svoj mozak, a ne samo (napumpane) mišiće - stvar je prošlosti. Traži se vratolomija, i što je luđa - to je bolja!  

Ko još pita za smisao?

Važno je da šljašti i da je brzo...

(Ko spomenu i brzo zaboravljanje?)

I, za kraj napomena - Nipošto ne pokušavajte da snagom svojih mišića oborite helikopter s neba - neće vam uspeti!!!

 • Komentari (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • dzindzin16
  Active member
  21.12.2019. 16:41
  Htedoh reci budalastina, naravno.
 • dzindzin16
  Active member
  21.12.2019. 16:35
  Zesce negledljiva budalastinina.Ugasio sam na 2/3, nakon gledanja na ff.
 • Freak37
  Active member
  07.11.2019. 22:18
  Dobar !