Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Nagrade Japanske Filmske Akademije

novosti

05.03.2017.

Nagrade Japanske Filmske Akademije

SF spektakl “Shin Gojira” pobedio je u čak sedam kategorija, na svečanosti dodele godišnjih nagrada Japanske Filmske Akademije. Ovaj "reboot" serije filmova o "Godzili", koji su režirali Hideaki Anno i Shinji Higuchi, bio je nominovan u čak 13 kategorija, a na blagajnama japanskih bioskopa zaradio je 72 miliona dolara. To je prvi film o "Godzili" nakon pauze od 12 godina.

Pored toga što je osvojio nagrade za najbolji film i režiju, "Shin Gojira" pobedio je i u kategorijama: "Umetnički diirektor", "Kamera", "Osvetljenje", "Zvuk" i "Montaža".

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Koichi Sato za ulogu policijskog PR-a u filmu "64", koji je režirao Takahisa Zeze. Za najbolju glumicu proglašena je Rie Miyazawa, za ulogu majke koja umire od raka, u drami “Her Love Boils Bathwater", koju je režirao Ryota Nakano.

Animirani film “Your Name” osvojio je i nagrade za najbolji scenario i muziku. Film “In This Corner of the World”, proglašen je za najbolji animirani film, dok je najbolji "inostrani" film - "Sully", koji je režirao Clint Eastwood.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}