Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The War of the Worlds BBC serija

najave

29.09.2019.

The War of the Worlds BBC serija

Britanski javni servis iznenadiće nas SF serijom zasnovanom na čuvenom romanu čiji je autor H.G. Wells. Snimanje serije počelo je prethodne godine, a emitovanje se očekuje sledeće.

Film The War of the Worlds iz 1953. godine postao je klasik, dobivši i "Oskara" za specijalne efekte. Godine 2005. i čuveni Stieven Spielberg snimio je holivudsku varijantu War of the Worlds, koja je bila nominovana za tri "Oskara", ali nije dobila nijedan. 

Američko-kanadska serija War of the Worlds imala je 43 epizode, prikazivana je originalno od 1988. do 1990. godine, a bila je svojevrsni nastavak viđenog u prvom filmu.

Sada se, zahvaljujući BBC-ju pred nama nalazi i nova serija od tri epizode, čija je radnja smeštena u edvardijansku južnu Englesku. Glavne uloge tumače Rafe Spall (Jurassic World: Fallen Kingdom), Eleanor Tomlinson (Poldark), Rupert Graves (Sherlock) i Robert Carlyle (The Full Monty). Reditelj je Craig Viveiros (The LiabilityGhosted).

Glavni lik je George (Spal), čovek koji je upraco izašao iz neuspešnog braka, da bi započeo novi život sa Amy (Tomlinson), uprkos tome što društvo ne podržava tu vezu. Graves glumi Georgeovog brata, a Carlyle se bavi astronautikom. Svi oni se nalaze u centru panike koja vlada Zemljom, nakon što se u unutrašnjost Engleske srušio meteor s istrebljivački nastrojenom rasom vanzemaljaca...

A da stvar oko čuvenog SF romana bude još luđa u 2019. godini, Britanci su se zaista svojski potrudili - jer snimaju još jednu seriju!

Druga serija War of the Worlds snima se pod okriljem Fox, imaće osam epizoda, a radnja je smeštena i simbolički prikazuje sadašnju Evropu. Glavne uloge tumače Gabriel Byrne (Hereditary) i Elizabeth McGovern (Downton Abbey). Reditelji po četiri epizode jesu Gilles Coulier (De Dag) i Richard Clark (Innocent).

Šta mislite, ima li mesta za obe serije u skoro isto vreme?

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}