Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Fernando Meirelles provokativno za Netflix

novosti

22.10.2019.

Fernando Meirelles provokativno za Netflix

Nagrađivani brazilski reditelj ponovo će snimati za Netflix, baš kao i slučaju svog aktuelnog kontroverznog filma The Two Popes. Sledeći njegov film biće drama o klimatskim promenama, a očekuje se da snimanje počne na jesen sledeće godine.

"Ljudi ne vole da čitaju ili pričaju o krizi usled klimatskih promena, zbog toga što sve to izaziva jezu", izjavio je Meirelles. "Izazov je da se napravi film koji će biti gledan, i koji će izazvati reakciju ljudi. Mislim da sam to u stanju."

Brazilski reditelj planira da taj film snima u Indiji, mada će se veći deo radnje odvijati u Bangladešu.

Premijera The Two Popes bila je 31.8. na Telluride Film Festivalu, odakle je i krenuo u festivalski život širom sveta. Nije predviđena šira svetska distribucija, već je planirano da fim svoj život ima na internetu, nakon 20.12., što je, svakako, specifičan način života jednog ovakvog ostvarenja koji ima veoma provokativan sadržaj. 

A, taj, sadržaj, zasnovan na istinitim događajima, glasi: Frustriran prevelikim mešanjem crkvem Bergoglio (Jonathan Pryce) traži dozvolu od pape Benedikta da se penzioniše 2012. godine. Ali, suočava se s skandalom, koji vodi ličnom preispitivanju, a saznaje tajnu koja može iz temelja da protrese temelje Katoličke crkve, Iza vatikanskih zidina odvija se velika borba između tradicije i progreda, krivice i oproštaja, dok ova dva čoveka suprotstavljaju svoje stavove u nameri da kako-tako očuvaju veru milijardi poklonika religije kojoj pripadaju...

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}