Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Britanci imaju nova seks pravila

novosti

22.11.2019.

Britanci imaju nova seks pravila

Od sada će snimanje scena seksa u britanskim filmovima biti regulisano zakonskim odredbama! Po pravilima koje je donelo Udruženje britanskih reditelja, "potrebno je ovu oblast regulisati tako zbog osetljivog sadržaja, postavljajući standarde u okviru industrije!.

Pre nekoliko dana i glumica Emilia Clarke govorila je o tome kako se oseća nelagodno dok snima scene seksa. "Često sam plakala u kupatilu", pre nego što treba da snimim scene u kojima treba da budem naga", izjavila je. 

Doneti pravilnik, nazvan "Režiranje polnog odnosa i simuliranog seksa" treba da pruži tačne naznake svima, bilo posredno ili neposredno, uključenim u snimanje ovakvih scena, uključujući producente, scenariste, glumce, direktore kastinga, garderobere i šminkere, pa do agenata i koordinatora na snimanju.

 Deo Pravilnika odnosi se i na "ponavljanje scena", snimanje scena seksualnog nasilja, nalaženje kreativnih rešenja za eventualne probleme koji mogu nastati prilikom snimanja takvih scena i slične probleme. Pridržavanje svih odredbi treba da učini da ljudi komfornije pristupe snimanjima. Unapred dogovoreno neće više moći da se menja bez dogovora sa glumcima, koji o eventualnim novim scenama koje treba da snime moraju da budu obavešteni bar 48 sati pre samog snimanja. Producenti će morati da traže eksplicitnu pisanu potvrdu od glumaca da su se složili s snimanje scena seksa, uključujući i snimanje nagih fotografija.

Da li će sličan pravilnik uskoro biti donet i u Holivudu, ostaje da se vidi. Tek, Britanci su prvi "povukli nogu"... 
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    23.11.2019. 00:05
    Svašta. Prvi sam protiv eksplicitnih scena seksa i nasilja ako nemaju nikakvu svrhu osim da što bolje prodaju film. Sve ostalo je kastriranje već kastrirane filmske ili bilo koje druge umetnosti u kojoj samo odabrani imaju privilegiju da svojim masturbacijama terorišu sirotog konzumenta koji ne zna šta ga je sve snašlo.
;

{{message}}

{{item.title}}