Sprema se nova "Planeta majmuna"

najave

04.12.2019.

Sprema se nova "Planeta majmuna"

Novi deo franšize Planet of the Apes je pred nama, potvrdili su "Disney" i "Fox". to će biti prvi film u seriji, nakon što je Disney kupio Fox. 

Reditelj novog filma biće Wes Ball (The Maze Runner).

Projekat je još u najranijoj fazi razvijanja, tako da još nije poznato da li će u pitanju kontinuitet s trilogijom zaključenom filmom War for the Planet of the Apes iz 2017. godine, ili će možda u novi film biti neki novi reboot cele serije, ili čak i poseban, to jest "nezavisan" film.

Franšiza započeta još 1968. godine klasikom Planet of the Apes u kom je glumio Charlton Heston, završila se pomenutom trilogijom, a zarađeno je čak 1,68 milijardi dolara od svetske distribucije.

Originalni film snimljen je po romanu francuskog SF pisca po imenu Pierre Boulle, i nastavila se u još četiri filma - Beneath the Planet of the Apes, Escape from the Planet of the ApesConquest of the Planet of the Apes i Battle for the Planet of the Apes. Godine 2001. Tim Burton je napravio "reboot" varijantu u kojoj je glavnu ulogu tumačio Mark Wahlberg, dok je prvi film "nove trilogije" snimljen 2011. godine. Bio je to Rise of the Planet of the Apes, a zatim su usledili Dawn of the Planet of the Apes (2014.) i War for the Planet of the Apes (2017.).

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!