Hotel Beograd - Za ljubitelje "Kuhinje" i "Hotela Eleon"

Veliki dar-mar napravila je svojevremeno ruska humoristična serija Kukhnya, kada se pojavila i na televizijama ovdašnjeg regiona. Uostalom, o tome smo pisali na Kuhinja. U međuvremenu su snimljeni i brojni "specijali", a, svakako da posebno mesto u tom "nadograđivanju" pripada i seriji "Otel Eleon, u kojoj glavnu ulogu tumači Miloš Biković.

E, pa, sad, četiri godine kasnije, Miloš je snimio i film koji je neka vrsta "nadogradnje" ove serije. Hotel Belgrade je rusko-srpski projekat, koji, kao reditelj potpisuje Konstantin Statskiy, a osim Miloša glume Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Srđan Todorović, Jelisaveta Teodosić, kao i iz serije poznate ruske glumice Diana Pozharskaya (Darya) i Aleksandra Kuzenkina (Julija Makarovna).

Ponuđen nam je vedar film, romantična komedija, koja budi sećanja na pomenute serije, mada može da se gleda i potpuno nezavisno od njih. Za potrebe filma zgrada Starog dvora, palate srpske dinastije Obrenović, u kojoj se sada nalazi Skupština grada Beograda, čak je pretvorena u ekskluzivni "Hotel Beograd", u vlasništvu Pavela Arkadijeviča, alias Miloša Bikovića. Njega, zakletog bonvivana, put nanese na drndavu ćerku lokalnog dilera kradenim umetničkim delima, kome, uzgred i razbije Dišanovu pisoar-skulpturu, a.k.a. "Fontana". Da bi spasio traženih tri miliona evra kao kompenzaciju, mora da se oženi pomenutom ćerkom (Teodosić). Međutim, u isto vreme u Beograd stiže i njegova neprežaljena ruska ljubav (Darya), pa se stvari dodatno komplikuju. U igru moraju da upadnu i Miloševi rođaci - Romi, među kojima je i njegov deda - Srđan Žika Todorović (!!!)...

Kada se sve kockice slože, Hotel Belgrade mogao bi da bude čak i početak jedne nove rusko-srpske humorističke "franšize". Ovo je film koji, svakako, nikoga neće naljutiti, a povremeno izaziva onaj osećaj "nevinosti" koje su imale i prethodno navedene serije. Dodamo li tome živopisnu muziku koju je potpisao Rus Ivan Kanayev, a koja povremeno podseća na onu koja je krasila i nekadašnje Kusturičine kult-filmove, doživljaj bi mogao da bude baš prijatan.

Bez pretenzija "za Oskara", ali film koji nam se osmehuje. U smutna vremena, kakva su ova - baš potreban!

 • Komentari (25)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • baho
  Senior translator
  01.04.2020. 22:43
  [QUOTE=nAnaD]
  daj zabavi je malo Wink

  [/QUOTE]LOLLOL
 • cersei
  Administrator
  01.04.2020. 22:42
  bebinjo4razlazLOL
 • nAnaD
  Senior translator
  01.04.2020. 22:31
  jbg ja radim sve tri smene... mene ne možete izbeći LOL


  Žakuj, ne čekam ništa... treba da podesim vreme, ponovo pogledam, ispravim... treba tu još 10ak sati... daj zabavi je malo Wink