Bloodshot - Krvava stvar

Za Vin Diesel fanove. Podvarijanta Bloodshot ili Universal Soldier. I, to je manje-više sve što treba da znate...

On je komandos koji je poginuo, pa zahvaljujući nanotehnologiji - oživeo. Onda je postao neuništivi super-moćni super-vojnik, koga Guy Pearce, "ludi doktor", koristi za ubijanje svojih (i američkih) protivnika. Vin je programiran da beskonačno ubija one koji su mu ubili ženu. E, sad, Guy uz pomoć kompjuterske animacije stalno menja likove onoga koga Vin u svom sećanju mrzi više od bilo čega na svetu. Naravno, Vin vremenom shvata da mu se zlotvor zaigrao po mozgu. E, sad, tu ima još i ekipa "sličnih mu", s kojima mora da se izbori...

Da film nije prilično jednolinijski, mogao je da bude i puno bolji. Ipak, to ne znači da ne valja - akcija je podnošljiva (uključujući i CGI), a scenario dovoljno motivisan da ne izaziva dosadu. Ipak, utisak je da su neke scene i motivi totalno proćerdani, kao, na primer ona, s početka filma kada ubica tkz. njegove žene sumanuto pleše pred zarobljenim Vinom uz Talking Heads i "Psycho Killer". Kao da je u pitanju bezmalo Joker, a onda, još "bezmalnije" ta scena postane potpuno nevažna za ostatak filma (a nema više ni dobre muzike...)

Reditelju po imenu Dave Wilson ovo je prvi film, pa izgleda i da nije želeo preterano da "petlja", već je podnošljivo odradio zadatu mu temu (film urađen po istoimenom stripu s početka 1990-tih).

U doba Korone, blokbasterska budućnost Vina Diesela nije baš izvesna. Borba predstoji... Da li će naša civilizacija uz Bloodshot-a pobediti? Holivud se nada franšizi...

  

 

 • Komentari (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • beogradski
  eXtreme member
  03.09.2020. 15:16
  Komentari su mi pomogli da odustanem od gledanja
 • maumau96
  Active member
  24.04.2020. 08:23
  Meni se film sviđa, nije loš iskreno mada moram priznati da Vin ima mnogo bolje uloge!
  Ocena 7/10
 • memich
  Translator
  09.04.2020. 23:19
  Film puno rizikuje s uvodom u koncept u prvih pola sata, i taj dio filma je baš generičan i slab.

  U nastavku se razotkriva zanimljiv koncept, koji također objašnjava zašto je početak filma generičan. Čak jedan lik i kaže nešto kao "Iskoristili smo svaki mogući kliše." Međutim, to ne mijenja činjenicu da je prvo pola sata filma loše.
  Ostatak filma je dobar, i sat vremena mi je proletjelo za čas... vremena :)

  Akcija na kraju filma je vrlo dobra.
  Iako je CGI veoma primjetan, scene su baš kul a Memić baš zadovoljan.
  Slijedi kliše odjavna špica, ali nije strašno.

  6,5/10