Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Kinezi ponovo otvaraju bioskope

novosti

19.03.2020.

Kinezi ponovo otvaraju bioskope

Nakon što su odlučili da nastave s košarkaškim prvenstvom, Kinezi uveliko prave planove i za ponovno otvaranje - bioskopa (ili kina, kako hoćete).

"Naši bioskopi se pripremaju za ponovno otvaranje, ali nam još nije formalno rečeno kada će to tačno biti!, izjavio je Yang Yang, programer u "Broadway Cinematheque" iz Pekinga. "Ne očekuje je da stigne jedna direktiva za sve, zbog toga što se svaka provincija i region nalaze u različitom stadijumu precencije epidemije, pa je verovatnije da će se tokom vremena otvarati sve više bioskopa na razlitim mestima.".

Čak i do sada, nekoliko bioskopa u Kini povremeno je održavalo svoj program živim u nekoj meri. Bar jedan bioskop i zapadnoj provinciji Xinjiang, u kojoj već 27 dana nema novih slučajeva zaraze, otvorilo je svoja vrata u ponedeljak. Do srede, bar 17 bioskopa širom zemlje nastavilo je s radom, osim u već pomenutoj provinciji, takođe i u oblastima Qinghai i Fujian. Ipak, prodaja karata bila je više nego simbolična. Tako je, na primer, najuspešniji bioskop bio onaj u gradu Urumqi, u provinciji Xinjiang, gde je prodato ukupno 371 karta u sredu.

Za oporavak normalnog života, malo li je...

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}