Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

"Just Mercy" dostupan besplatno

novosti

04.06.2020.

"Just Mercy" dostupan besplatno

SAD su se možda izborile s koronom, ali rasne podele su mnogo ozbiljnije pitanje. George Floyd je ubijen od strane policajca u Minneapolisu, a protesti su zahvatili celu zemlju. Mnoge poznate ličnosti ustale su u zaštitu crnačkih prava, a autori filma Just Mercy odlučili su da u znak solidarnosti svoje delo svima učine besplatno dostupnim tokom ovog meseca.

U pitanju je istinita priča o mladom advokatu po imenu Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) i njegovoj istorijskoj borbi za pravdu. Nakon što je diplomirao na Harvardu, Bryan je mogao da izabere bilo kakav unosan posao. Ali, umesto toga, uputio se u Alabamu, da brani one koji su krivo osumnjičeni. Njegova partnerka je lokalna advokatica Eva Ansley (Brie Larson), a jedan od prvih slučajeva bio je naj u kome se Walter McMillian (Jamie Foxx) suočio s smrtnom kaznom zbog ubistva 18-godišnje devojke. Jedini svedok protiv ovog čoveka imao je kriminalnu prošlost, a i motiv da laže. U godinama koje su usledile, Bryan se suočio s mnogobrojnim rasnim predubeđenjima i teškoćama kako bi dokazao nevinost svog klijenta, kao i mnogih drugih koji su se našli zarobljeni u borbi s oveštalim i grešnim sistemom.

"Mi verujemo u snagu priče", saopštili su autori povodom ove akcije. "Naš film je sredstvo koje možemo da ponudimo zainteresovanima da nauče nešto više o sistemskom rasizmu koji razjeda naše društvo...".

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    04.06.2020. 14:37
    Tek trebam da ga skinem a to ne znaci da cu ga odmah gledati
  • JoxerTM
    eXtreme member
    04.06.2020. 13:40
    Džabe u kojim državama.
;

{{message}}

{{item.title}}