Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Horor "Detention" pobednik Taipei Film Festival

novosti

13.07.2020.

Horor "Detention" pobednik Taipei Film Festival

Taipei Film Festival održan je u periodu 25.06-11.07. ove godine. Nagradu za najboljji narativni film osvojio je tajvanski horor-triler Fanxiao.

Godine 1962. Taiwan je prolazio kroz veoma buran period, u kome je zabranjena sloboda govora. Fang Ray Shin, učenica Greenwood High School, odlazi na konsultacije sa svojim nastavnikom Mr. Changom, i oni se zaljube. Ovaj čovek u tajnosti organizuje grupu koja čita zabranjene knjige, a u tome mu pomažu koleginica Miss Yin i učenik Wei Chong Ting. Čitanje knjiga daje im osećaj slobode, ali stavlja njihove živote u opasnost. Tako, jednog dana, Chang nestaje, a samo ga se Fang i Wei uopšte sećaju. Počinju da ga traže, ali će otkriti da je cela njihova škola iskliznula iz ovog vremena, u svet u kome caruju duhovi...

Ovaj film adaptiran je iz popularne Red Candle video-igrice. Žiri ga je nazvao "odvažnim i značajnim radom za istoriju, ne samo filma, već i uopšte Taiwana". Prošle godine bio je najgledanije ostvarenje u ovoj zemlji, a dobitnik je i nekoliko nagrada na ostalim festivalima širom sveta.

Reditelju i scenaristi po imenu John Hsu, ovo je prvo dugometražno igrano ostvarenje.

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    13.07.2020. 10:10
    Ispustio si nešto bitno - igra je zabranjena u (mainland) Kini. Hoće li tako proći i film, još se ne zna.
;

{{message}}

{{item.title}}