Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Objavljen novi trejler za ruski SF "Sputnik"

novosti

22.07.2020.

Objavljen novi trejler za ruski SF "Sputnik"

Objavljen novi trejler za ruski SF Sputnik, rediteljski debi u svetu dugometražnog filma koji potpisuje Egor Abramenko. Film je do sada prikazan na Tribeca Film Festival i Sitges festivalu, a reditelj ne krije da su mu kao inspiracija poslužili klasici žanra koje su potpisivali Ridley Scott i John Carpenter.

U jeku hladnog rata, 1983. godine, dolazi do pada sovjetske svemirske letelice, a jedino je preživeo njen komandant Konstantin Sergeyevich. Nakon što je renomirana mlada kontroverzna psihološkinja Tatiana Yurievna dovedena da proceni zapovednikovo mentalno stanje, postaje jasno da se sa njim na Zemlju vratilo nešto opasno. Jer, nešto živi unutar kosmonauta, a pojavljuje se samo kasno noću. Vojska je svesna bića i ima svoje planove, a Tatiana želi da spasi Konstantina od njihove namere da ga ubiju...

"Volim čudovišta i uvek sam želeo da i sam kreiram jedno", izjavio je Abramenko. "Kada mi je prvi put pala na pamet ova ideja, pre pet godina, koncept parazita iz svemira koji uništava ljude izgledao je prilično sveže. Naročito za ruske filmove. I shvatio sam da je sovjetska svemirska era veoma pogodna za stvaranje takvih čudovišta."

Premijera filma u SAD očekuje se 14.08. ove godine, kako na izabranim drive-in lokacijama, tako i putem streaming-platformi.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}