Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

"Dune" tek za godinu dana

novosti

06.10.2020.

"Dune" tek za godinu dana

Prilično strašne vesti stižu iz Holivuda ovih dana. Zatvaraju se bioskopi širom SAD, ali i Velike Britanije, uz obrazloženje da je njihov rad totalno neprofitabilan ako najveći svetski studiji odlažu premijere svojih blokbastera. Tako su moguli već ranije odlučili da ove godine nećemo gledati hitove poput No Time to Die ili Black Widow a sada je objavljena vest i da je premijera Dune: Part One pomerena s predviđenog 18.12. ove na čak 1.10. sledeće godine!?

Proteklog vikenda u SAD bilo je otvoreno 2931 bioskopa, ali to je samo oko 57 lokacija ukupno. Zarađeno je 12 miliona dolara, ali je to zanemarljivo kada se zna da je istog vikenda prethodne godine zarađeno čak 150 miliona dolara, doduše najviše zbog premijere mega-hita Joker koji je sam prihodovao 96,2 miliona dolara od pomenute cifre. Čak ni Tenet ne uspeva da stigne bar blizu predviđene zarade, a jedno od objašnjenja nalazi se i u činjenici da publika još uvek preza da zbog aktuelne zdravstvene situacije u velikom broju pohrli u prikazivačke dvorane.

Zbog ukupno loše situacije po prikazivače, ali i ljubitelje filma, protekle nedelje je Kongresu poslato pismo 92 filmska radnika, među kojima su bili i Steven Spielberg, James Cameron i Wonder Woman Patty Jenkins, u kome se od njih traži da zajmovima i grantovima pomognu industriji dok pandemija ne prođe. 

Da sve za zada, ipak, ne izgleda totalno crno, daje nadu to što "Warner Bros."još uvek nije pomerio s ove godine premijeru svog hita Wonder Woman 1984. Nadamo se da će tako i ostati - pa, planirajte 25.12. u vreme katoličkog Božića...

 

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.10.2020. 15:12
    BMK za Warner, još više za Wander Woman, a ponajviše za Božić.
;

{{message}}

{{item.title}}