Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Life (2017)

Life je još jedan u nizu filmova nastalih po uzoru na kultni Alien, no nije nužno riječ o ljenom pokušaju kopiranja, iako će mu to zasigurno biti veliki minus po "defaultu" u očima velikog dijela gledatelja.

Dakle, radnja filma se odvija u svemirskoj istraživačkoj stanici, čija posada dolazi do otkrića jednostavnog oblika života unutar zemlje pronađene na Marsu. Situacija ubrzo eskalira i dolazi do jednostavne borbe za životom, između posade i evoluirajućeg bića.

Radi se napetom SF/horroru krcatnom talentiranim glumcima poput Jakea Gyllenhaala i Ryana Reynoldsa kako bi se privukla šira publika. To je možda ono što i najviše šteti ovom filmu, pošto će većina publike očekivati "nešto više" od samog filma, da bi na kraju ostali pomalo razočarani jednostavnošću i klaustrofobijom istoga.

Meni kao velikom fanu Alien je ovaj film bio zapravo poprilično dobar upravo zbog iste jednostavnosti i klaustrofobije. Film ne čini nikakve ozbiljnije greške, ne nastoji biti previše ambiciozan i uspijeva u egzekuciji napetosti, te što je najvažnije daje vam razlog da se povežete sa likovima unutar stanice. CGI je također odrađen poprilično kvalitetno. Glumačka postava je odradila dobar posao, tu bi eventualno izdvojio Rebeccu Ferguson ispred ostatka družine.

Na kraju držim da je Life dobar susdržan SF/horror u kojem će najviše uživati fanovi ovog žanra.

To sum up:

Prednosti

- jednostavna priča bez previše nepotrebnog kompliciranja
- održavanje napetosti uz pomoć klaustrofobične okoline i bez pretjerane uporabe «Jumpscare» elemenata
- solidni efekti i više-manje zanimljivi likovi

Mane

- često upadanje u neke klišee bi moglo zasmetati nekima
- nedostatak orginalnosti i ambicije

Moju najavu za film Alien: Covenant možete pronači na sljedećem linku U iščekivanju Alien: Covenant

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}