Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Arapi snimaju svoju verziju italijanskog klasika

najave

30.12.2020.

Arapi snimaju svoju verziju italijanskog klasika

Godine 2016. Paolo Genovese snimio je nagrađivanu dramu Perfetti sconosciuti. Pet godina kasnije, nakon kratkotrajnog odlaganja zbog pandemije, treba da počne snimanje svojevrsnog arapskog remakea, uz zavidnu ekipu koja u tome učestvuje.

Rediteljka ovog poduhvata biće debitantkinja Libanka Wissam Smayra, dok će glavnu ulogu tumačiti Nadine Labaki, takođe rediteljka, ali i glumica, koja je svet filma zadužila ostvarenjem Capharnaüm

U promo-materijalu novog filma piše i: "Da li zaista znamo jedno drugo? Svako od nas ima tri života: javni, privatni i tajni. Ono što je nekada bilo samo u našim sećanjima, sada je u memoriji telefona - šta se dešava kada takve stvari dospeju u javnost?" 

Osim Labaki, u filmu će glumiti i Egipćanka Mona Zaki, jordansko-egipatski glumac i reditelj Eyad Nassar, Libanci Diamand Bou Abboud i Georges Khabbaz, reditelj, glumac, kompozitor i koscenarista Capharnaüm.

U originalnom italijanskom filmu govori se o tri bračna para. Dva koja se spremaju za izlazak i jedan koji sprema večeru za goste. U tim kratkim obrisima hvataju se i prva saznanja o njima samima, tj. o njihovom životu. Konačno svi se nalaze u stanu para koji je spremao večeru i kroz njihove konverzacije saznajemo da su to dugogodišnji prijatelji. Konačno stiže i četvrti prijatelj, ali bez pratnje koju su ostali željno isčekivali da upoznaju, jer on je i jedini koji nije oženjen.

Večera je servirana i prijatelji čavrljaju o svakodnevnim stvarima. Jedna po jedna reč vodi ka tome da oni nemaju tajni među sobom, te domaćica, inače psiholog, predlaže da igraju igru, gde će svi staviti telefone na sto i dok večeraju šta god da stigne (poruka, mail, poziv) biće pročitano na glas, bez izuzetka. Naravno svi kažu da, a kada telefoni krenu da se oglašavaju, nastaje potpuno ludilo. Ipak, noć nije kao svaka druga, jer ove noći je pomračenje Meseca…

Osim brojnih nagrada na svetskim filmskim festivalima, Perfetti sconosciuti je dobro prošao i finansijski, zaradivši 270 miliona dolara od svetske distribucije.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}