Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Snimaće se serija "Lords of Dogtown"

najave

07.01.2021.

Snimaće se serija "Lords of Dogtown"

Godine 2005. rediteljka Catherine Hardwicke snimila je film Lords of Dogtown, koji je postao kultni među obožavaocima skateboard-kulture širom sveta. Bila je to "istinita priča o tri skejtera iz Venis Biča, Kalifornija, koji su doveli skejtbording do krajnjih granica i zauvek promenili svet sporta. Anonimci koji stvaraju novi stil skejtbordinga koji postaje svetski fenomen, ali kada razonoda postane unosan posao, njihovo prijateljstvo se raspada..."

Sada, skoro dve decenije kasnije, Catherine Hardwicke najavila je da razvija istoimenu TV-seriju, i to po pokroviteljstvom - IMDb TV. Svaka epizoda trajaće po sat vremena, a u njoj će biti predstavljena "skateboard scena" u južnoj Kaliforniji tokom 1970-tih godina. Centralna ličnost biće usvojena buntovna tinejdžerka koja se pridružuje grupi skejtera poznatih pod imenom "Zephyr Skateboard Team" ili skraćeno "Z-Boys".

Inače, priča o ovoj "ekipi" saopštena je i kroz dokumentarni film Dogtown and Z-Boys, koji je 2001. godine snimio Stacy Peralta, i sam član pomenute grupe skejtera. Narator u ovom filmu bio je Sean Penn, a film je osvojio i nekoliko nagrada na Sundance Film Festivalu. Ujedno, Peralta je bio i scenarista četiri godine kasnije snimljenog Lords of Dogtown.

Za sada poslednji film koji je Hardwick snimila bio je Miss Bala iz 2019. godine. Osim njega snimila je i Miss You AlreadyPlushRed Riding HoodTwilightThe Nativity StoryThirteen...

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Ordinary
    Active member
    09.01.2021. 22:36
    film je stvarno legendaran. a sad serija, drugi glumci, nisam bas siguran
  • KrazyM
    Senior translator
    09.01.2021. 11:27
    Obožavam ovaj film. Nije bitno da li je dijelom fiktivan ili ne. Iskreno, jedva čekam seriju, samo da ne bude in-your-face politički korektna kao i većina stvari danas...
  • JoxerTM
    eXtreme member
    07.01.2021. 18:14
    Koja nova novcata ideja, ma fenomenalno! Posvađali se oko para na pas mater. Ma daj bjež.
;

{{message}}

{{item.title}}