Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
U Indiji bioskopi rade 100 odsto

novosti

31.01.2021.

U Indiji bioskopi rade 100 odsto

Vlada je zvanično saopštila - od 01.02. u Indiji bioskopima je ponovo dozvoljeno da rade s 100 odsto kapaciteta. Od desetog meseca 2020. godine bilo je dozvoljeno - 50 odsto. Lepo je čuti da se bar neko vraća u normalu... 

Ovakva odluka zvaničnika pokazatelj je da se pandemija smiruje, u zemlji gde je vakcinisano do sada više od tri miliona ljudi.

Neke mere predostrožnosti u bioskopima, ipak, i dalje ostaju. Posetiocima će se meriti temperatura, van same dvorane i dalje je potrebno držati rastojanje, a nošenje maski je obavezno. Takođe, kako se navodi u uputstvima, najstrože je zabranjeno i pljuvanje, a korišćenje specijalne aplikacije "arogya setu" za lociranje zaraženih smatra se poželjnim. Nakon svake projekcije biće dezinfikovane sale, u kojima temperatura mora biti između 24 i 30 stepeni Celzijusovih, dok vlažnost treba biti između 40 i 70 odsto. 

Ovakva odluka svakako je veliki podstrek za distributere i producente, jer Indiji predstoji nekoliko filmskih premijera od kojih se mnogo očekuje, pre svih ostvarenja poput 83SooryavanshiRadhe.

 

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}