Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Italijanisti - Banja Luka

blogovi

24.01.2021.

Italijanisti - Banja Luka

Predstavljamo vam grupu studentata Odsjeka za italijanski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Italijanski film Immaturi (2011) preveli su Dragana Barać, Tatjana Simić, Ana Čolić i Nenad Šormaz na vježbama iz predmeta koji se tiču prevođenja sa italijanskog na srpski jezik pod vodstvom više asistentice Anje Pravuljac.

Postavili su ga na naš sajt pod nickom ItalijanistikaBL.

O njihovom radu Anja Pravuljac podjelila je sa nama:

"Naš odsjek se generalno trudi da konstantno unapređuje plan i program studija, kao i same nastavne metode, u zavisnosti od društvenih promjena ili zahtjeva tržišta rada. Takođe, redovno organizujemo i razna dešavanja u cilju promocije Odsjeka i italijanske kulture na ovim prostorima.

Prevod italijanskog filma "Immaturi" rezultat je projekta navedenih studenata za potrebe projekcije ovog filma u Banjaluci radi promocije našeg odsjeka. Dakle, u pitanju je jedan od vannastavnih projekata prevođenja, za koje su naši studenti uvijek zainteresovani.
Kako nam je bilo žao da se prevod iskoristi "samo" za ovu priliku, palo nam je na pamet da ga ponudimo vašem sajtu, kao jednom od najpopularnijih i najkvalitetnijih sajtova za prevode filmova i serija na ovom području, da bi prevod mogao biti iskorišten i od strane drugih zainteresovanih, ali i da bismo ostvarili saradnju za buduće prevode na kojima ćemo raditi."

Osim ovih, uradili su titlove za još nekoliko filmova.

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

;

{{message}}

{{item.title}}