Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Da li ste spremni za novi fantasy horor kultnog Japanca?

novosti

22.05.2021.

Da li ste spremni za novi fantasy horor kultnog Japanca?

Homunculus jeste naziv novog fantasy horora koji kao reditelj potpisuje jedan od najcenjenijih japanskih žanrovskih reditelja - Takashi Shimizu (najpoznatiju po filmovima serijala Ju-on i Ju-on 2)!

Susumu Nokoshi radio je za vrhunsku inostranu finansijsku kompaniju. Sada ima 34 godine i beskućnik je, koji se kreće obično oko parka Shinjuku. Tu sreće i studenta medicine po imenu Manabu Ito. On traži dobrovoljce za hiruršku intervenciju poznatu kao trepanacija, a koja obuhvata pravljenje rupe u lobanji. Susumu nije zainteresovan u početku, ali pristaje da se podvrgne operaciji za 700,000 jena. Nakon operacije, kada Susumu zatvori desno oko, i pogleda na levo, vidi iskrivljene prikaze ljudi. Manabu mu kaže da je to zbog vizuelizacije koja dolazi iz dubine uma. Susumu počinje da komunicira sa ljudima, koji poseduju tamnu stranu podsvesti...

Premijera filma bila je 02.04. u Japanu, a sedam dana kasnije prikazan je na Taipei Golden Horse Fantastic Film Festivalu.

Početkom ove godine svetsku premijeru imao je i Smimizuov horor Jukai Mura, a 2019. godine snimio je i horor Inunaki mura.

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    22.05.2021. 18:06
    Zabilježi me kao totalno nezainteresiranog. Manga po kojoj je snimljen glumata da je duboko filozofska, ali je totalni promašaj, dosadna je za popizdit. Ne kažem da će i film ići svima na živce, ali meni ne treba.
;

{{message}}

{{item.title}}