Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji norveški filmovi

novosti

23.08.2021.

Najbolji norveški filmovi

Norveški film Kunstneren og tyven ("Slikarka i lopov") proglašen je za najbolji na ovogodišnjem Norwegian International Film Festival u Haugesundu, smotri najboljih filmskih ostvarenja ove zemlje.

Slikarka se sprijateljuje sa lopovom koji je ukrao njena umetnička dela. Ona mu postaje najbliskiji saveznik kada bude povređen u automobilskoj nesreći i zahteva celodnevnu brigu, čak iako njene slike nisu pronađene. Tako se ukrupnjavaju ulozi...

Na istom festivalu u čak četiri kategorije - trijumfovao je film Ninjababy. On je osvojio nagrade za najboljeg reditelja (Yngvild Sve Flikke), glumicu (Kristine Kujath Thorp), glumicu u sporednoj ulozi (Nader Khademi) i najbolji scenario (Johan Fasting, Flikke i Inga H. Sætre).

To je priča o 23-godišnjoj Rakel, koja neočekivano otkriva da je već šest meseci trudna. Ona je imala mnogo više planova u životu nego da postane majka. Ona bi radije partijala, opijala se i drogirala nego da sedi satima u toaletu. Ali, ne može da ignoriše sve što se dešava oko nje. U seriji komičnih dešavanja, zapleta i preokreta, otkriva sasvim novi smisao života...

Ovaj film zasnovan je na grafičkoj noveli "The Art of Falling", čiji je autor Sætre, a koji je dobio brojna priznanja u Norveškoj, kada je objavljen 2012. godine. 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    23.08.2021. 09:34
    Spomenuti strip od Inge Sætre dostupan je s eng. prijevodom na Words Without Borders sajtu. Kad ga vidite bit će vam jasno zašto ni Fibra, ni Darkvud, ni ne znam tko, neće raditi ex-yu izdanje. :)
;

{{message}}

{{item.title}}