Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji južnokorejski filmovi 2000-tih

novosti

24.12.2021.

Najbolji južnokorejski filmovi 2000-tih

Renomirani filmski sajt "Movieweb" napravio je listu šest najboljih južnokorejskih filmova 2000-tih godina. Predstavljamo ih:

6. Milyang (2007.)

5. Chugyeokja (2008.)

4. Bin-jip (2004.)

3. Gwoemul (2006.)

2. Oldeuboi (2003.)

1. Salinui chueok (2003.)

Kakav bi bio vaš izbor?

  • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.12.2021. 19:07
    Slicno sam i napisao da treba prvo da podele po zanru u kategorije, mada ima dosta njih kod kojih su zanrovi isprepletani.

    Upravo tako kako mogu da se porede komedija i triler, ili komedija i drama, kriminalisticki i ratni. A i tesko je, to sam mislio,  ako je npr. cist triler staviti ga na prvo mesto, e onda bi moglo da se produbi po raznim parametrima, licnim i kinematografskim, i to je relativno, i onda je  najbolje resenje  kao sto ste naveli samo da se navedu bez rangiranja.

    Video sam da ste i vi, kao i drugi clanovi u jednom postu za neki film, sastavili liste ali sam zaboravio za koji, a mozda ste na forumu u okviru neke teme to i uradili, mozda ne na ovom sajtu ali bih voleo da mi prosledite link, da ako sam nesto propustio nadoknadim. Do sada sam na ovom forumu isao po prevodima Kardiovask. Terorist, bgvracar, BaglyasPeter, et al. Pozdrav.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    24.12.2021. 17:51
    Zapravo ovdje nije ništa teško, ako sam mogao ja može i nekakav "renomirani" sajt.

    Ono što jest teško je kategorizirati i stavljati nekakvu top ljestvicu.
    Nije ni red ni način komparirati scifi i krimić na primjer.

    Pa su to fino mogli podijeliti po žanrovima i staviti po 6 najboljih u svakom žanru.
    Bez brojki koji je od kojeg bolji.
    Ali avaj, kako će kad su dosad pogledali ukupno 6 korejskih filmova.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.12.2021. 13:16
    Tesko je odabrati od toliko kvalitetnih filmova iz raznih kinematografija i vremenskih razdoblja, cak i iz samo jedne zemlje npr Republike Koreje, kao i kod knjiga( slicno je i za slike) svaka donosi nesto novo, u svakoj pronadjete neku mudrost, neku pouku, neka vas jednostavno zabavi, oraspolozi neka podstakne na razmislajnje,itd. Mozda bi zbog tema i zanrova moglo da se podeli u kategorije na prvom mestu, pa onda ostali kriterijumi. A najvazniji kriterijum za pojednica je koliki je stepen zadovoljstva vidjenim (emocija je sirok pojam) ostavilo na njega i koliko dugo traje. Bar moje misljenje.

    Svi su zakucali  Salinui chueok na prvo mesto, ima filmova koji su mi se vise svideli, sto ne ukazuje da mi nije odlican. A onda su isto zakucali The Shawshank Redemption pa sam se pitao po cemu je toliko bolji npr. od  Papillon-a i drugih slicnih, a jaci utisak npr. ostavio je pocetak i trecina  filma ( kao i odgovrajuci deo iz knjige)iThe Count of Monte Cristo.

    Kao sto su i Uliks (ne znajuci za Finnegans Wake i "...tri kvarka za gospodina Marka", jedno vreme kod knjiga drzali na prvom mestu, koja se meni ne svidja, a onda kazu da je ne razumem, ok vazi, a onda ih pitam da mi objasne, ali tu nastaju muke, a objasnjavanje prerasta u "demagogiju" , a onda moze da se koristi eristicka dijalektika, svodjenje na apsaurd, do ex nihila, u sustini gubljenje vremena. "Zvanicno" ( i tu ima polemika)  su proglasili Don Kihot kao najbolje ostvarenje i licno bolje mi je od Uliksa.

    Jedino bih u svojoj profesiji, fizicar, mogao da odmah, direktno, koncizno i konkretno da sastavim listu, na prvom mestu knjiga a onda filmova, to su mi trazili pa mi se smucilo da ponavljam, jedino da saljem cirkularno pismo, papirno ili elektronsko.
;

{{message}}

{{item.title}}