Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Češki skijaški najgledaniji

novosti

03.04.2022.

Češki skijaški najgledaniji

Prethodne nedelje najgledaniji film u Šekoj bio je biografsko-sportski Poslední závod, s zarađenih 176.576 dolara u prvo nedelji prikazivanja.

Istinita priča o skijaškoj trci održanoj 1913. godine u kojoj su učestvovala dva pionira češkog skijanja - Bohumil Hanč i Vaclav Vrbata. Treći heroj ove nesvakidašnje trke po planinskim vrhovima Krkonoša jeste Nemac Emerich Rath. Nakon prve trke vreme se naglo pogoršalo, izbila je snežna oluja. Svi takmičari su odustali, Hanč je ostao sam na stazi. Emerich Rath ga je pronašao polumrtvog i po cenu vlastitog života pokušao da ga spasi, nažalost uzalud. Kasnije je u planinama pronađen promrzli Václav Vrbata, Hančev prijatelj, koji je želeo da mu pomogne na stazi i pozajmio mu kaput po jakoj mećavi.

Nakon Drugog svetskog rata i komunističkog puča koji je usledio, priča o Nemcu koji je rizikovao život da bi pomogao češkom prijatelju nije mogla da se čuje, a Emerich Rath je gotovo izbrisan iz poznate istorije. Hanč je umro i postao legenda. Rath je preživeo i umro u zaboravu kao beskućnik.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja je debitant u svetu dugometražnog filma Tomás Hodan.

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    04.04.2022. 17:05
    Ovo cu gledati
  • puppet_master
    eXtreme member
    03.04.2022. 14:37
    A drugi članak je o dokumentarcu o ronjenju (bez ajkula) Unhappy 
    Ni za mene nema radosnih vesti o friškim filmovima. 
    puppet_master2022-04-03 17:01:03
  • JoxerTM
    eXtreme member
    03.04.2022. 14:25
    Taman sam pomislio konačno nesvakidašnja tema koja se gleda pod obavezno, kad ono "Istinita priča o skijaškoj trci".... Zar se baš moralo?
;

{{message}}

{{item.title}}