Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Francuski zombiji otvaraju Cannes Film Festival

novosti

16.04.2022.

Francuski zombiji otvaraju Cannes Film Festival

Francuska zombi-komedija Coupez! biće prikazana na otvaranju ovogodišnjeg Cannes Film Festival.

Stvari polaze lošim tokom za filmsku ekipu koja snima niskobudžetni zombi-horor, kada budu napadnuti od strane pravih zombija!

Reditelj i koscenarista ovog ostvarenja jeste čuveni Michel Hazanavicius (Le prince oubliéLe RedoutableThe SearchThe Artist...).

Cannes Film Festival traje u periodu 17.05-25.05.

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • skajler
    Master translator
    17.04.2022. 00:03
    Slažem se sa svime navedenenim. Mora da je Hazanavišijusu bilo dosadno ili ga je supruga iznervirala pa je rešio da upregne svoj stvaralački poriv i stvori nešto što će privući pažnju. Međutim, pošto se njegovi filmovi uvek razlikuju po žanrovima i pošto Berenis uvek igra jednu od glavnih rola, rešio je da još jednom bude svoj. Ali spajati ova dva žanra koja imaju za cilj izazivanje krajnjih ekstremnih emocija je neviđena glupost. To je posebna filmska disciplina u kojoj su azijske kinematografije predominantne i etablirane. Poslednji film takvog žanra sam gledao 1996 i bilo je neko honkoškoško ostvarenje iz 1992, na VHS kaseti, razume se. Od tada nisam pogledao nijedan takav, nije predmet mog interesovanja. To je za neke hrabre sa posebnim nesvakidašnjim filmskim ukusom. A za otvaranje festivala hepening čuvenog predstavnika trikolora na domaćem terenu. I to je sve.

  • puppet_master
    eXtreme member
    16.04.2022. 19:24
    Tja, horor-komedije... Sve i kada funkcionišu (da ne nabrajam naslove) meni je to nespojivo. 

    Komedije gledam mahom kada ne želim da razmišljam ni o čemu, ne bi li me uvukle u svoj (uglavnom) šareni svet. Horore gledam jer jurim strah, teskobu, jezu, nemire. 

    Hajde, zombije nisam ni u detinjstvu smatrao vrhom onoga što inače očekujem od dobre stare strave i nemira, neka ih i u sprdnji, no i dalje me spoj horora i komeNdije ne oduševljava u ma kom smislu.
;

{{message}}

{{item.title}}