Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ben Foster i Michael Caine u češkom istorijskom spektaklu

novosti

11.05.2022.

Ben Foster i Michael Caine u češkom istorijskom spektaklu

Za 08.09. predviđena je premijera češkog istorijskog spektakla u kome glume i Ben Foster, Sophie Lowe, Michael Caine, Til Schweiger...

Film je inspirisan istinitom pričom iz 15. veka o Janu Žižki, jednom od najvećih ratnika u istoriji. Nakon smrti svog vladajućeg cara, Sveto rimsko carstvo se strmoglavilo u haos dok su se zavađena braća češki kralj Vaclav i ugarski kralj Sigismund borili za kontrolu nad praznim prestolom. Odvažnog i pravednog vođu plaćenika Jana Zižku (Ben Foster) unajmljuje Lord Boresh (Michael Caine) da otme ledi Katherine (Sophie Lowe) verenicu moćnog lorda Rosenberga (Til Schweiger), kako bi sprečio Rosenbergov uspon na vlast zajedno s korumpiranim kraljem Sigismundom .

Jan vjeruje da su kraljevi desna ruka Boga i da ih treba poštovati i pokoravati se, bez obzira na sve. Dok je Ketrin uhvaćena u opasnu političku igru ​​između monarha, Jan se zaljubljuje u njen snažan duh i posvećenost spasavanju naroda. U hrabrom pokušaju da je oslobodi, on se bori s pobunjeničkom vojskom i ustaje protiv korupcije, pohlepe i izdaje onih koji se bore za vlast. Jan sada shvata da će sudbinu Carstva odlučiti njegova ljubav prema Lady Katherine i da njegova sudbina ne leži u rukama kraljeva, već u rukama njegovog vlastitog naroda.

Reditelj i koscenarista ovog ostvarenja, čije je budžet bio oko 25 miliona dolara, jeste Petr Jákl. Ovom glumcu, producentu i kaskaderu, ovo je treći rediteljski poduhvat, nakon horora Ghoul iz 2015. godine i akcije Kajinek iz 2010. godine.

  • Komentari (5)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • yolix83
    Translator
    11.05.2022. 23:28
    Bilo je i prošle godine kad su se preselili u nove kancelarije pa objavili slike novog prostora gdje rade na netu pa su ljudi kroz jedna otvarena vrata uhvatili krajičak jedne table pa zumirali nešto što liči na neke belješke i smjernice vezane za KCD gdje se pretpostavljalo da su neke ideje za novu igru.

    Ja sam vidio njihove objave na ovu temu, uvijek su govorili da će biti novi KCD ako ga publika bude željela. A i kraj je ostao otvoren, svima je jasno da su ga oduvijek planirali. Vjerovatno drže u tajnosti jer ne žele hajp i žele da rade u miru. Možda su tek u ranoj nekoj fazi, kad budu spremni objaviće.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    11.05.2022. 22:46
    [QUOTE=yolix83]Pa neki su na jutjubu dizali hajp da je ovo znak da dolazi Kingdom Come: Deliverance 2...
    Ali nije jer Warhorse studio nije čak ni potvrdio da uopšte radi na nastavku.[/QUOTE]
    Ali rade.
    Procurila bila objava da određeni voiceactor radi na KCD2, brzo je obrisana jer je kao nekakva tajna.
    Ne znam zašto se te neke stvari drže u tajnosti, pa mislim, naravno da se radi KCD2, nismo glupi.
  • puppet_master
    eXtreme member
    11.05.2022. 19:49
    Još je aktivan ?! Caine tj. Alal vera.
    Ne tek zbog kao godina, šta ima veze, već sam uveren da sam čitao baš njegovu izjavu pre nekoliko godina da se povlači sa filma. 

    Ovo nećem gledati btw. 
;

{{message}}

{{item.title}}