Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Počelo snimanje druge Dine

novosti

20.07.2022.

Počelo snimanje druge Dine

Denis Villeneuve je potvrdio da traje snimanje Dune: Part Two, a da se premijera filma očekuje 17.11. sledeće godine.

Lokacije na kojima se snima nastavak Dune: Part One jesu Budimpešta, Abu Dabi, Jordan i Italija. 

Sada je poznat i zvaničan sinopsis nastavka - Film prati "mitsko putovanje Pola Atreida koji se ujedinjuje sa Chani i Fremenima dok je na ratnom putu osvete protiv zaverenika koji su uništili njegovu porodicu. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, nastoji da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi...".

Potvrđeno je i da će u glavnoj ulozi ponovo biti Timothée Chalamet kao Paul Atreides. Osim njega, glume i Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, kao i Stephen McKinley Henderson, svi iz prvog filma, dok su im sada pridodati i Austin Butler kao ozloglašeni Feyd Rautha i Christopher Walken kao Emperor, plus Florence Pugh, Léa SeydouxSouheila Yacoub.

Da podsetimo, prvi film zaradio je 108 miliona dolara u SAD, a 401 million ukupno od svetske distribucije. Bio je nominovan za "Oskara" u deset kategorija, a osvojio ga je za muziku, zvuk, montažu, fotografiju, produkciju i vizuelne efekte.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}