Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Im Westen nichts neues nemački kandidat za Oskara

novosti

26.08.2022.

Im Westen nichts neues nemački kandidat za Oskara

Odabran je nemački kandidat za ovogodišnjeg "Oskara" za najbolji film van engleskog govornog područja. U pitanju je Im Westen nichts Neues Netflix-ova ekranizacija čuvenog (anti)ratnog romana "Na zapadu ništa novo" čiji je autor Erich Maria Remarque.

Reditelj ovog ostvarenja jeste nagrađivani Edward Berger (All my Loving, Jack), koji je ovom prilikom izjavio: "Erich Maria Remarque napisao je knjigu pre skoro 100 godina koja je, nažalost, danas relevantnija nego što smo očekivali".

Da podsetimo, glavni lik romana jeste mladi Paul Bojmer koji je tokom Prvog svetskog rata sa svojim vršnjacima regrutovan u nemačku vojsku. Mladi i puni entuzijazma, oni ubrzo shvataju šta su, zapravo, prave ratne strahote. Paul postaje svestan da se mora boriti protiv mržnje koja besmisleno tera mlade ljude, vršnjake, ali u različitim uniformama, da se bore jedni protiv drugih...

Premijera filma očekuje se 28.10. ove godine.

Do sada su snimljene dve filmske verzije ovog romana - dvostruki "oskarovac" All Quiet on the Western Front (1930.) i dobitnik "Emmy" i "Golden Globe" All Quiet on the Western Front (1979.).

 

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 15.09.2022. 11:18
    Glavno da rediteljče prosipa mudrosti kao da se jutros probudio iz kome. Umiljava se oskarovskom sudu, a to književno delo njegovi čine aktuelnim vekovima, a u 6.brzini poslednjih 3 decenije.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    27.08.2022. 14:18
    Pa dobro citao se pre Remark, bar neke ~Na zapadu nista novo`, `Tri ratna druga`, `Noc u Lisabonu`,`Senke u raju` itd... tj. ja konkretno dela iz edicije `MINEVRA` iz 1983. godine, pa se zna koje teme Remark obradjuje.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    26.08.2022. 15:35
    I (j)opet ratni, pa kome i čemu. Kacken. Scheisse.
;

{{message}}

{{item.title}}