Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

"Game of Thrones: Dragonstone" Belo, oko mene sve je belo!

Sedma sezona "Game of Thrones" je konačno počela, zima je stigla, sneg je opet Sansa i nemrtvi kucaju na vrata!

Eto, dočekasmo i taj famozni 17. jul i veliku premijeru prve epizode sedme sezone najpopularnije serije na svetu Game of Thrones. Ne znam za vas, ali ja sam je jedva dočekao i moram vam priznati da sam više nego zadovoljan početkom sezone. Do sada smo od GoT-a navikli da se svaka sezona polako "zaleće" i da se praktično ništa ne događa bar do polovine sezone, a tada masovno svi počinju da umiru, seku glave i izdaju jedni druge. Ova sezona se možda, kada se pogledao generalno, i ne razlikuje od ovih do sada, ali je definitivno drugačija atmosfera. Prethodne sezone su nas vodile u nesto nepoznato, a pošto smo navikli da GoT ume lako da ubije nekog glumca, pa makar on bio i glavni u toj sezoni, to je upravo ono što smo do sada i očekivali od sezona: Ko umire sledeći? 

Sada je situacija malo drugačija jer nas ova sezona ne vodi u nepoznato već nas baš nasuprot vodi ka nečemu za šta smo svi svesni da je neizbežno, a to je "veliki rat". E, sad se tu postavlja pitanje tačno ko učestvuje u tom ratu i ko je na čijoj je strani? Kada malo razmislimo, nakon pogledane prve epizode i naravno finala šeste sezone, možemo steći utisak da će prva bitka da se vodi između novopoečene samoprozvane kraljice sedam kraljevstava, Andala i slobodnih ljudi Sersi i bukvalno pečene samoprozvane kraljice, majke zmajeva, oslobodioca robova, lomitelja lanaca itd; Deneris. Dakle, Sersi se ošišala, nosi crninu jer joj je sin skakao na glavu u prazan bazen (sa vrha kule), crta mape po zamku i spremna je da svoj bes i tugu isprazni upavo na Deneris... ili Džonu... ili Tajrelima... ili Martelima.... ok, Sersi ne bira sa kime će da ratuje, ona bi samo da pokaže da je ona Kraljica sa velikim K. Deneris sa druge strane nije toliko kivna, jadna je prošla sito i rešeto, ali je nekako njen cilj i dalje "plemenit". Ona samo želi da se vrati u Vesteros i da preuzme vlast nad čitavim kontinentom (heh, samo) jer joj je to bogom dano pravo uskraćeno jer je pokojni Robert Baratheon svrgao njenu porodicu sa vlasti, a pritom pobio svakog ko je i razmišljao kao Targerijan, a kamoli da se zapravo prezivao tako. Deneris je stigla, preuzela je Dragonstone (ok nije ga preuzela samo se ušetala u njega) i bukvalno kuca na vrata Kings Landinga. Eee nije ni Sersi "sisala vesla", svesna je ona da Deneris ima hordu Dotrakija, Neukaljane, ali pre svega svesna je i da ova ima ZMAJEVE! Tu u priču ulazi mladi Juron Grejdžoj koji ima najveću flotu na svetu i nudi joj pomoć u zamenu za jednu malenu sitnicu: njenu ruku tj poziciju kralja Vesterosa. Prefrigana Sersi iako joj je potrebna pomoć traži nešto više na šta joj Juron obećava poklon, jer "deve vole poklone". Zanimljiva je i činjenica da Juron možda ima i neku famoznu magičnu hornu kojom može da kontroliše zmajeve (ovo i dalje ne znamo da li je istina, ali kontam da jeste pošto kako će inače da se bore sa prokletim zmajem? i to sa tri komada!) i da je upravo ovo poklon na koji on sugeriše.

Dok se ove dve kuškaju na jugu, na severu je priča malo drugačija. Džon okuplja svoje ljude oko sebe i zapoveda svima da će svako sposoban za borbu morati da se bori protiv White Walkera koji su uspeli da prođu zid (ili će tek da ga prođu, mali Bren nije baš precizirao kada se to događa) kroz neku planinu koja se nalazi gde zid dotiče more. Sansi su "porasla muda" i ona odlučuje da se svađa sa Džonom i dovodi njegovu odluku u pitanje nasred sastanka vođa severnih kuća, a Maloprsti (Little Finger) se na to kikoće (đubre jedno). Oduvek je bio podmukao i bukvalno nikada nećemo biti sigurni šta možemo da očekujemo od njega. Sneg već uveliko pada, zima je stigla, a sa zimom stiže i mađija, zmajevi, a i prokleti nemrtvi sa severa. Zimska idila Vesteros Edition.

Mala Arja više nije tako mala pa je odlučila da se maskira u matorog Freja i da masakrira (otruje) čitavu njegovu rodbinu, kako bližu, tako i dalju. Poštedela je samo devojke tj žene jer "neću da trošim dobro vino na žene", mada joj je verovatno bilo žao. Bar malo. Nakon dobrog masovnog trovanja nema ništa lepše nego jedna "skupa" pesma i vruć roštilj. Tu na scenu uskače mladi Ed Širan koji pevuši pesmu dok Arja jašući svog vranca polako prilazi vatrici koju su Ed i ekipa vojnika zapalili i pripekli par zečeva na njoj. Pozivaju Arju da se pridruži i kao "Kudaš ti? - Idem do Kings Landinga. - Štaš tamo? - Idem da ubijem kraljicu!" Ono muk, svi se gledaju... misliš sad će Arja da ubije Širana i ode karijera pre nego što je i počela, kad ono svi u smeh. Čak se i ona smejala koliko su glupi. Sad bar znamo šta da očekujemo od Arje dalje u sezoni.

Pseto je sa braćom bez zastava prenoćio u nekoj kući, sahranili su neki leš, a pre toga je gledao u Vatru i video nemrtve kako prolaze kroz neku planinu u obliku vrha strele (ok, ovo već znamo da je Eastwatch i verovatno će tamo da ukrste mačeve Đorđe i ekipa, sa nemrtvima). 

Generalno, ja sam prezadovoljan prvom epizodom, nadam se da će i svaka nakon ove biti podjednako dobra i !zanimljiva, a ne bih se bunio ni da budu još bolje. Živeo Snežni Đorđe, jedini pravi kralj! AVE SNEŽNI!

 • Komentari (1712)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • jojo385
  Active member
  13.01.2024. 09:40
  Otkud na naslovnici :Popularne serije ..top 01 GOT
  Je li to novi admin preuzeo ili nesto drugo ?
 • tantal
  eXtreme member
  26.11.2021. 10:31
  Yes
 • Mizi
  eXtreme member
  26.11.2021. 00:36
  Usrali i uništili čitavu seriju onim debilnim krajem!
  A i zabole me, odavno sam se ohladio....
;

{{message}}

{{item.title}}