Liam Neeson kao detektiv Marlow

novosti

15.09.2022.

Liam Neeson kao detektiv Marlow

Ovogodišnji San Sebastian Film Festival (16.09. - 24.09.) biće svečano zatvoren premijerom trilera Marlowe, u kom glavnu ulogu tumači Liam Neeson.

Kasne 1930-te, Bay City, zamišljeni detektiv koga je napustila sreća, unajmljen je da pronađe bivšeg ljubavnika glamurozne naslednice. Ispostaviće se da je to samo delić mnogo kompleksnije igre, a Marlowe će biti prisiljen da se suoči s nekim od najuticajnijih i najopasnijih gradskih lidera...

Film je nastao na osnovu romana "The Black-Eyed Blondeiz 2014. godine čiji je autor John Banville, a na osnovu lika koji je kreirao čuveni pisac detektivskih romana Raymond Chandler.

Ni reditelj Marlowe nije ništa manje čuven - u pitanju je "Oskarovac" Neil Jordan (za The Crying Game), koji iza sebe ima i veoma uspešne i gledane filmove poput trilera GretaByzantiumOndineThe Brave OneMichael Collins...)

Osim Neesona, u filmu glume i Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alan Cumming...

 • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  16.09.2022. 13:15
  ADL će se vjerojatno oduševiti na ovu vijest.
  Bilo je to davno kad sam gutao Chandlerove krimiće, a gdje god bih vidio film trčao bih ga gledati ko lud.
  Kvaka je da je film iz naslova nastao prema autoriziranom nastavku drugog pisca i to nastavku Chandlerove priče The Long Goodbye.
  Kako je dugo vremena prošlo, jasno je da su uloge danas morali preuzeti neki drugi ljudi.

  Ostaje za vidjeti hoće li ovaj film biti vjernmo prenesena knjiga ili ipak slobodna adaptacija kakva je bio noirovski klasik kojega ako niste gledali, stavite ga na raspored:

  Vidim sad da Altmanov film nema niti jednog komentara na forumu što nikako nije u redu.
  Ajde ovih dana ću provjeriti odgovaraju li titlovi za moderne verzije (x265), usput napisati koju riječ.