Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Litvanski krimić najgledaniji

novosti

24.10.2022.

Litvanski krimić najgledaniji

Prethodne nedelje najgledaniji film u Litvaniji bio je tamošnji krimić Piktuju Karta (preveden i kao "Generacija zlih"), s zarađenih 100.780 dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Prljave tajne, zakopane duboko u prošlim životima lokalne političke elite, vraćaju se da proganjaju grad koji su smatrali svojim. Gintas je šef policije u penziji u idiličnom provincijskom gradu. Ljudi ga vole, prijatelji poštuju, a podređeni ga cene. On je takođe član usko povezane grupe lokalne političke elite koja godinama vlada gradom. Jeziva smrt okružnog tužioca (i Gintasovog najboljeg prijatelja) dolazi u trenutku kada Gintas objavljuje svoju kandidaturu za gradonačelnika. Gintas je siguran da je on jedini koji tačno zna zašto je njegov prijatelj izvršio samoubistvo. Ali, onda Ured državnog tužioca šalje specijalnog istražitelja. Mladi i ambiciozni specijalni istražitelj Simonas je direktna suprotnost Gintasu. Tamo gde se Gintas oslanja na svoj osećaj, Simonas se drži protokola. Tamo gde je Gintas voljan da radi stvari na svoj način, Simonas sledi pravila i procedure. Njihova zajednička istraga ubrzo postaje sukob različitih generacija, različitih pogleda na svet i prevelikog ega...

Reditelj ovog ostvarenja jeste Emilis Velyvis, poznat i po fantasy-akciji Nochnye strazhi.

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    25.10.2022. 13:01
    Gledace se
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.10.2022. 10:18
    Deluje zanimljivo, ali kako je u opisu, gradske tajne, zakopavanje i otkopavanje (okidac) istih , dolazak novog istrazitelja, mlad, ambiciozan, neupucen u proslost verovatno, mozda i nije, suprostavljeni MO , to treba dobro odraditi ,` jaz` u godinama, pa dobro ima u npr. belgijskim, dnaskim serijama, nekim drugim filmovima, ovde ima dodatak da je ciljao na najvisu gradsku funkciju, eto to je mozda novo a ukljucen u..... sigurno cu gledati i izneti utiske.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    24.10.2022. 09:48
    Ako sam dobro shvatio radi se o whodunnitu koji je ispod površine osvetnički horor. Gledat će se.
;

{{message}}

{{item.title}}