Višestruko nagrađivani SF južnokorejskog reditelja

novosti

31.10.2022.

Višestruko nagrađivani SF južnokorejskog reditelja

Silent River jeste višestruko nagrađivani SF reditelja po imenu Chris Chan Lee, rođenog u Koreji, a nastanjenog u SAD. Film je dobio brojne nagrade ove godine na renomiranim filmskim festivalima, uključujući one u Buenos Airesu, Parisu, Vancuveru...

Očajnički želeći da se pomiri sa svojom otuđenom ženom, Elliot se zaustavlja u pustinjskom motelu gde nailazi na Gretu, neobičnu ženu u begu iz misteriozne prošlosti. Tako počinje njegovo potpuno halucinogeno putovanje koje ga tera da se preispita šta to zapravo radi...

Ovo je treće dugometražno ostvarenje koje potpisuje Lee, nakon krimića Undoing i komedije Yellow.

 • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  31.10.2022. 11:50
  Mhm da, nakon uranjene woke besmislice jedino poštenog naslova "žuti", duge pauze, pa ultradosadnog anduinga (a rekli smo da triler smije biti sve samo ne dosadan) frajer se ide okušati u sf-u.
  Ove puste nagrađivače treba potjerati iz filmske industrije. 'eble ih style over substance preferencije.
  Jedino što u filmu valja su grimase glavnog glumca, njega pod hitno treba ugurati u nešto pametnije. Nešto o nečemu, a ne o ničemu.

  Taj režiser nije nikakav korejski, korijeni mu jesu otamo, ali je rođen u amer'ci i nosi njihov plitki mentalitet, nema tu ništa pravog korejskog temperamenta.
  Nek se radije drži montaže, to mu dobro ide, od smeća je napravio bio gledljiv film (Jasmine).
  JoxerTM2022-10-31 11:55:17