Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Kanadski provokativni SF

najave

09.11.2022.

Kanadski provokativni SF

Kanadski SF Viking s uspehom je prikazan na nekoliko ovogodišnjih filmskih festivala.

Tim za istraživanje ponašanja promatra i pokušava da ponovi iskustva prve misije s ljudskom posadom na Mars. David (Steve Laplante), glavni junak filma, podnosi intenzivno detaljan test ličnosti. On je deo nove inicijative u kojoj će on i još četvorica odraziti ponašanje astronauta na prvom letu s ljudskom posadom na Mars, tako da organizatori misije mogu predvideti probleme pre nego što postanu nepremostivi - ili opasni. Nažalost, David, njegove kolege i planeri misije nailaze na nepredvidljivost ljudskih emocija, komplikovanu činjenicom da stvarni astronauti istovremeno lebde prema Marsu. Kako važnost njihovog rada i njihovih odluka postaje sve očiglednija, film postavlja na ključno pitanje: ko ozbiljno igra ovu čudnu igru i koliko daleko namerava da ide?

Reditelj ovog ostvarenja jeste Stéphane Lafleur, što je njegov prvi poduhvat nakon osmogodišnje pauze i nagrađivanog Tu dors Nicole. I prethodni njegov film En terrains connus (2011.) dobio je nekoliko filmskih nagrada, uključujući i onu "Ekumenskog žirija" u Berlinu, a debitovao je u svetu dugometražnih filmova 2007. godine s Continental, un film sans fusil, takođe višestruko nagrađivanim.

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    09.11.2022. 18:24
    Taj tip ima svega par filmića, nisam gledao išta od toga, nego volem sve u vezi putića do Marsa, iako im je taj psihološki aspekt najmanje problematičan od sveg buljuka komplikovanih problema, uz to meni i najmanje interesantan ali nije da nema tu potencijalnog mesa. 
  • JoxerTM
    eXtreme member
    09.11.2022. 12:56
    Ma nema šanse, taj režira smaračine. Neće mi se podvaliti pod SF.
  • puppet_master
    eXtreme member
    09.11.2022. 11:47
    Može biti interesantno, gledaće se.
;

{{message}}

{{item.title}}