Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Južnokorejski špijunski najgledaniji

novosti

29.12.2022.

Južnokorejski špijunski najgledaniji

Južnokorejski špijunski film Hero najgledanije je domaće ostvarenje prethodne nedelje, s zarađenih 6,3 miliona dolara i plasiravši se odmah iza Avatar: The Way of Water.

An Jung-Geun (Jung Sung-Hwa) je borac korejskog pokreta za nezavisnost. Seol-Hee (Kim Go-Eun) je nekada bila dvorska dama kraljice Myeongseong, ali, nakon što su kraljicu Myseongseong ubili Japanci, Seol-Hee učestvuje u aktivnostima za nezavisnost Koreje. Ona postaje gejša i stiče naklonost Hirobumi Ito, japanskog generala na važnom položaju u Koreji. On putuje u Mandžuriju i Seol-Hee ga prati. An Jung-Geun saznaje za planove putovanja Hirobumija Itoa i odlučuje da ga ubije...

Film je zasnovan na mjuziklu "Youngwoong", prvi put izvedenom 26.10.2009. godine, u kome, takođe, Jung Sung-Hwa tumači glavnu ulogu. Inače, lik koji tumači zaista je postojao, a atentat na Hirobumija Itoa desio se 26.10.1909. godine. 

Reditelj filma jeste Yoon Je-Kyun, koji je za svoje prethodno ostvarenje Gukjesijang (2014.) dobio čak 23 nagrade na svetskim filmskim festivalima, dok je za akcioni Haeundae (2009.) dobio šest nagrada.

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    29.12.2022. 17:08
    [QUOTE=JoxerTM]A je li postojala Seol-Hee?[/QUOTE]

    LOL
  • JoxerTM
    eXtreme member
    29.12.2022. 16:59
    A je li postojala Seol-Hee?
;

{{message}}

{{item.title}}