Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Južnokorejski SF uskoro poznatog reditelja

najave

09.01.2023.

Južnokorejski SF uskoro poznatog reditelja

Za 20.01. najavljena je premijera novog južnokorejskog akcionog SF - Jung_E.

Na negostoljubivoj Zemlji iz 2194. godine, razorene katastofalnim klimatskim promenama, ljudi su primorani da žive u napravljenim skloništima. Međutim, dolazi do građanskog rata. Jung-E (Kim Hyun-Joo) je elitni vođa savezničkih snaga. Ona postaje predmet eksperimenta kloniranja mozga, koji sprovode Seo-Hyun (Kang Soo-Yeon) i Sang-Hun (Ryoo Kyung-Soo). Eksperiment kloniranja mozga elitnog vojnika jeste potencijalni ključ za pobedu u ratu, a namera je stvoriti savršenog robota-plaćenika. 

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Yeon Sang-Ho, koji je potpisao i nekoliko gotovo kultnih žanrovskih ostvarenja, od horora, preko fantasyja, pa do animiranih trilera (Jiok, Busanhaeng, Bando, Yeom-lyeok, Seoul StationSaibi, Dwae-ji-ui wang).

Film je sniman pod pokroviteljstvom Netflix.

  • Komentari (11)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    21.01.2023. 02:25
    Nije loš, donekle me je iznenadio, nešto je ambiciozniji od onoga čega sam se pribojavao (još jedne generičke sci-fi akcijade kakve već ionako non-stop zaboravljamo odmah po gledanju tih hollywoodskih varijanti). Naravno, opet sam ponegde imao problema sa ekspozicijom, potom je tu i sentimentalnost bliska melodrami, katkada se to ne može izbeći sa korejskim filmom, toliko o mitu korejskih savremenih filmova koji su tobože beskompromisni, ne može dalje od istine, čast mnogim izuzecima no itekako se prave ustupci specifičnoj publici i tome, nažalost, autori pribegavaju čak i kod nemalog dela onih vrhunskih filmova, to nam je, što nam je. Problem je pre u tome što je sve to na uštrb zapravo meni zanimljivog sveta koji se nedovoljno koristi u ovoj priči, tek površinski dotiče toliko potencijalnog mesa priče. No, manimo se toga na tren, ovde je ipak ljudska priča centar filma, odnos majke i kćeri, uz dobre dve glavne glumice koje ih tumače, film vizuelno često biva interesantan, sa nešto uzbuđenja u ackionim sekvencama u trećem činu, tako da ima svojih vrednosti. 

    Svakako mi je bolji od nekoliko prethodnih, post "Train to Busan" filmova ovog reditelja, ne pogađa meni potrebne mete ali ne biva ni trećerazredno đubre. Trenutna imdb ocena 5.5 je možda malo niža od to nešto kvaliteta koje film nosi u sebi, mada ne previše.  
  • puppet_master
    eXtreme member
    10.01.2023. 22:49
    Horori su im i grđi, meni. Unhappy
    Zapravo samo njih izbegavam, ostale žanrove ću im podneti pa i ako mi nisu bliski, horore pa suviše volim da bi me mrcvarili, to me unervozi, rastuži, uznemiri na način koji mi nije potreban LOL
  • JoxerTM
    eXtreme member
    10.01.2023. 21:55
    [QUOTE=bgvracar]iskreno mislim da se njihovi režiseri ipak moraju držati nekih drugih, uveliko oprobanih žanrova.
    [/QUOTE]
    Naravno:
    Romantike. LOL
;

{{message}}

{{item.title}}