Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ruski ratni najgledaniji

novosti

01.03.2023.

Ruski ratni najgledaniji

Prethodne nedelje najgledaniji film u Rusiji bio je tamošnji ratni Pravednik, s zarađenih 1,7 miliona dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Tokom Drugog svetskog rata, Nikolaj Kiseljov se suočava s nezamislivim zadatkom: mora da spase više od 200 ljudi osuđenih na smrt u zatočeništvu iz beloruskog sela Dolginovo koje su nacisti okupirali iza linije fronta. Da li će uspeti da spase starce, žene i decu - iscrpljene, uplašene, koji su izgubili voljene i veru u spas - od skorog brutalnog masakra? Jevrejske izbeglice, u pratnji Kiseljova i nekoliko partizana iz odreda 'Osvetnik', moraće da prepešače hiljadu i petsto kilometara, a ovaj put će im biti najopasniji ispit u životu.

Reditelj ovog ostvarenja jeste nagrađivani Sergey Ursulyak, poznat i po serijama Tikhiy Don, Zhizn i sudba, Isaev, Likvidatsiya.

  • Komentari (19)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    02.03.2023. 16:01
    [TUBE]NGBsRbhjX2E[/TUBE]
  • kjovo
    eXtreme member
    02.03.2023. 15:25
    Pa bilo je tu dobrih filmova bas takvih kakvim si ih opisao,ali aj da ne cackam to osinje gnezdo rekoh.
  • puppet_master
    eXtreme member
    02.03.2023. 15:00
    Pa i propaganda je relativna, ponajpre u svojoj nameri, ne?
    Ima ih podmuklih, sa pozivom na krv i veličanje imbecilnih vrednosti, kao i one vrste propagande koja bi da ujedini, ubedi npr mladež da juri na kakve radne akcije, ceni susede ili hajde baš oko tih filmova sa ratom u pozadini da zapravo poturi antiratnu ideju. Bilo je itekako i toga, partija, NOB, heroji blablabla u partizanskom filmu (pa i tu ima notornih kaubojština koje volim), no znao se snimiti i sjajan film sa ratom u pozadini. Meni je jedan od voljenijih domaćih filmova te ere zapravo Kadijevićev "Pohod (1968)", daleko od ratnog epa i propagande. 
;

{{message}}

{{item.title}}