Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Češka krimi-komedija najgledanija

novosti

22.03.2023.

Češka krimi-komedija najgledanija

Prethodne nedelje najgledaniji film u Češkoj bila je tamošnja krimi-komedija Bastardi: Reparát, s zarađenih 137.037 dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Učitelj Majer (Tomáš Magnusek) pušten je iz zatvora po amnestiji. Njegov drug iz osnovne škole Ivan (Zdeněk Godla), koji živi u romskom getu, dovodi ga u svoju kuću. Majer nema porodicu. Nema više nikoga, pa prihvata Ivanovu ponudu. Ivan kaže Majeru da mu je odlučio pomoći uglavnom zato što mora ponovo otvoriti školu u kojoj je Majer predavao i neko vreme vodio. Živeći u getu, Ivan poznaje probleme svoje zajednice i zna da im ukidanje omiljene škole nije koristilo. Majer počinje da se obraća svojim bivšim kolegama, a posebno učenicima da mu pomognu. Mnogi njegovi učenici imaju i svoju decu. S njima doživljava niz komičnih situacija. Međutim, on nema pojma da ga i dalje prati Dostal (Jiří Krampol), najstariji u mafijaškoj porodici, koji zna da je Majer pušten i odlučuje da se osveti sinu i unuku.

Ovo je, zapravo, četvrti film ciklusa Bastardi, započetog još 2010. godine. Tomás Magnusek tumačio je glavnu ulogu u svim filmovima, a u poslednjem i pretposlednjem Bastardi 3 (2012.), ujedno je i reditelj i scenarista. U Bastardi II (2011.) "samo" je glumio i napisao scenario.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}