Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Kako da imate seks?

novosti

27.05.2023.

Kako da imate seks?

Engleski film How to Have Sex proglašen je za najbolji u selekciji Un Certain Regard, na ovogodišnjem Cannes Film Festival.

Tri britanske tinejdžerke odlaze na godišnji odmor - piće, mediteranski klubovi i druženja, u ono što bi trebalo biti najbolje leto u njihovom životu...

Rediteljka ovog ostvarenja jeste Molly Manning Walker, što je njen prvi dugometražni igrani film. 

Istovremeno, nagradu žirija u ovoj selekciji dobio je film Les meutes koji potpisuje marokanski reditelj Kamal Lazraq

U predgrađu Kazablanke, Hasan i Issam, otac i sin, žive iz dana u dan obavljajući sitne poslove u vezi trgovine ljudima za lokalnu mafiju. Jedne večeri imaju zadatak da otmu čoveka. Zarobljeni u dugoj noći, nemaju pojma šta ih čeka…

Film Wadaean Julia koji je režirao Sudanac Mohamed Kordofani, dobio je nagradu "Freedom". 

Neposredno pre otcepljenja Južnog Sudana, oženjeni bivši pevač sa severa traži iskupljenje zbog toga što je izazvao smrt južnjaka tako što je unajmio njegovu lakovernu ženu kao sluškinju.

Brazilsko-porutugalski film Crowrã, koji su režirali João Salaviza i Renée Nader Messora dobio je nagradu za najbolji ukupni kasting.

Patpro će kroz oči svog deteta proći kroz tri perioda istorije svog autohtonog naroda, u srcu brazilske šume. Neumorno proganjani, ali vođeni obredima svojih predaka, ljubavlju prema prirodi i borbom za očuvanje slobode, Krahô nikada ne prestaju s izmišljanjem novih oblika otpora.

Nagradu "New Voice" dobio je Beloji - belgijski reditelj kongoanskog porekla - za film Augure.

Nakon godina provedenih u Belgiji, mladi Kongoanac vraća se u svoje rodno mesto Kinšasu kako bi se suočio s zamršenostima svoje porodice i kulture.

Za najboljeg reditelja proglašena je Asmae El Moudir, autorka dokumentarca Kadib Abyad

Potraga za istinom jedne Marokanke prepliće se s mrežom laži u njenoj porodičnoj istoriji. Kao kćerka i režiserka, ona spaja ličnu i nacionalnu istoriju dok razmišlja o neredima za hranu iz 1981. godine, izvlačeći veze sa modernim Marokom.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}