Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Joy Ride - Ženski mamurluk seksom

Komedija Joy Ride jeste jedan od fenomenološki filmskih najzanimljivijih poduhvata koji su se  pojavili u ovoj godini u ovdašnjim velikim dvoranama. To ne znači da je film "mustwatch", ali je dovoljno provokativan i originalan da se, bar u svom žanru, izdvoji kao nešto što "nosi dovoljno provokacije" da ne znači "tek tako izgubljeno vreme".

Audrey, Lolo, Kat i Deadeye su četiri neobične drugarice, kinesko-američkog porekla, glavni likovi ove neobične za*ebancije. Audrey (Ashley Park) jeste uspešna advokatica u velikoj firmi, koju je kroz njen život u stopu pratila verna zgubidanka-buntovnica, seksom opterećena samoproklamovana umetnica Lolo (Sherry Cola), uvek bivajući tu da pomogne svojoj drugarici kada bi se ova našla pred nekim problemom (uključujući i premlaćivanje malog rasistički nastrojenog belog kinca koji joj je još u parkiću branio da se igra s ostalom decom!). 

Audreyin šef nalaže joj da otputuje u Kinu i sklopi veliki korporacijski posao. Pošto Audrey ne zna jezik svojih korena, ona traži pomoć od Lolo da joj bude prevodilac. Lolo na put vodi i svoju emotivno nezrelu rođaku Deadeye, opterećenu ljubavlju za korejskom subkulturom i K-Popom, a koju Audrey baš i ne simpatiše. 

Kada stignu u Kinu, pridružiće im se i Kat, tamošnja zvezda "istorijskih filmskih sapunica", nekadašnja Audreyina drugarica sa koledža, koja iako raskalašnih studentskih dana, sada je u trogodišnjoj celibatsko-devičanskoj vezi sa izuzetno mišićavim, ali i izuzetno konzervativnim glumačkim partnerom. 

Kao preduslov za sklapanje novog posla, ispostaviće se da je potrebno da Audrey upozna novog poslovnog partnera sa svojom biološkom majkom-kineskinjom, a kako je ona usvojena i odgajili su je Amerikanci, četiri drugarice kreću u potragu diljem Kine za Audreyinim pravim poreklom. To je tek pravi uvod u peripetije blizak ugođaju koji, recimo, može da ostavi sklepancija "Mamurluka u Vegasu" (The Hangover) i American Pie...

Joy Ride nije "ženski film" kakvog ga znamo, iako su u njegovom stvaranju i bitne su za konačan proizvod - mahom učestvovale žene. Rediteljka-debitantkinja Adele Lim ponudil nam je zaista neobično ostvarenje, koje svojom provokativnošću (čitaj "nesputanom seksualnom energijom") udara "kontru" mnogim uštogljenim pravilima. Naravno, prepričavanje fazona i "fazona" iz jedne komedije totalno je besmisleno, jer onda ne bi bili smešni kada bi im se i vizuelno izlagali. A, to jeste ono zbog čega Joy Ride prvenstveno vredi. Uprkos svojoj finalnoj "ušećerenosti", zbog koje bi, da je kojim slučajem izbegnuta, film i dobio mnogo veću ocenu i komotno se mogao svrstati u "mnogo ozbiljnije žanrovske visine". Ovakav kakav je, ipak, zaslužuju da bude pogledan. Čak iako niste žena... seksualno neprilagođeni... emotivno nezreli... politički nekorektni... ređaj...

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    08.07.2023. 08:15
    Pasulj ko duša, da ga mažeš na leba bre!
    I salata od tomata i luka, nema koj da se žali i kuka!
  • JoxerTM
    eXtreme member
    08.07.2023. 01:08
    Riknula boranija.
  • Mizi
    eXtreme member
    07.07.2023. 16:09
    Pre je za pasulj prebranac, njam njam.
;

{{message}}

{{item.title}}