Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Kineski fantasy ep najgledaniji

novosti

24.07.2023.

Kineski fantasy ep najgledaniji

Kineski fantasy ep Feng shen Di yi bu: Zhao ge feng yun najgledaniji je film u ovoj zemlji prethodne nedelje, s zarađenih 53,7 miliona dolara za četiri dana prikzivanja.

Film je zasnovan na najpoznatijem kineskom klasičnom fantastičnom romanu - trilogiji "Fengshenyanyi", napisanom još u 16. veku, a govori o dugotrajnim mitskim ratovima između ljudi, besmrtnika i čudovišta, koji su se dogodili pre više od tri hiljade godina. 

Priča se dešava u doba opadanja dinastije Shang (1600–1046 pne) i uspona dinastije Zhou (1046–256 pne). U njoj se prepliću brojni elementi kineske mitologije, uključujući božanstva, besmrtnike i duhove. Autorstvo se pripisuje Xu Zhonglinu.

Kralj Zhou od Shanga u dosluhu je sa lisičjim duhom Dajijem kako bi ugnjetavao i tiranisao nevine, ali njihova dela izazivaju božansku kaznu. Besmrtni Kunlun Jiang Ziya odlazi u svet smrtnika sa "Fengshen Bangom" kako bi pronašao jedinog vladara koji će spasiti obične ljude...

Predviđeno je da budu snimljena još dva filma celog epa.

Reditelj ovog ostvarenja jeste Wuershan, čiji je prethodni film bio akcioni The Ghouls iz 2015. godine, a koji je dobio nekoliko nagrada za specijalne efekte. Godine 2012 režirao je fantasy Hua pi 2, 2010. godine akcioni Dao jiàn xiào.

 

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    24.07.2023. 13:14
    Nema šta, efekti i zvuk u traileru su bombon. Bili su i u Mojinu, ali priča im je tamo bila tanka. Ako ovdje srede priču kako treba, moglo bi ovo ispasti mastwoč.
;

{{message}}

{{item.title}}