Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Nagrađivani nesvakidašnji film po romanu Nobelovca

najave

25.10.2023.

Nagrađivani nesvakidašnji film po romanu Nobelovca

Poljski film Chlopi dobio je nekoliko značajnih filmskih nagrada, a svakako predstavlja neobično dostignuće filmskih pregaoca.

Koristeći tim animatora i slikara koji rade ručno, rediteljski par Dorota Kobiela Welchman i Hugh Welchman adaptiraju roman dobitnik Nobelove nagrade po imenu Władysław Stanisław Reymont, o poljskoj seljanki s početka 20. veka koja pravi senyaciju udajom za starijeg bogataša.

U pozadini promjena godišnjih doba i sezonskog rada na terenu, odvija se sudbina porodice Boryna i prekrasne, tajanstvene Jagne. Žene, posebno tragična figura Jagne, biće u središtu radnje. Jedinstveni mikrosvet jedne seoske zajednice postaće način da se ispriča univerzalna i neverovatno aktuelna priča - o tragičnoj ljubavi i životu u maloj zajednici, gde brutalna pravila igre svakome dodeljuju određeno mesto u grupi, a prelazak preko tankih granica može rezultirati poniženjem i odbacivanjem...

Film je snimljen istim metodom animacije kao i Loving Vincent, u režiji istog dvojca – kadrovi koji su prethodno snimljeni ispred kamere preslikani su uljanom bojom na platno.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}