Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Revolucionarni doktor najgledaniji

novosti

17.12.2023.

Revolucionarni doktor najgledaniji

I prethodne nedelje najgledaniji film u Mađarskoj bio je Semmelweis, s zarađenih 369.374 dolara nakon dve nedelje prikazivanja.

Ova istorijska drama, zasnovana je na istinitoj priči, a smeštena u Beč 1847. godine. Radnja govori o pioniru medicine Ignacu Semmelweisau, buntovnom i strastvenom mađarskom lekaru koji se bori da pronađe lek za misterioznu groznicu koja ubija pacijente – majke i njihove bebe - u porodilištu koje on nadgleda. Njegova velika ambicija i njegov istraživački metod ubrzo izazivaju nemilost njegovih nadređenih, koji mu nalažu da prestane. Oni čak angažuju mladu babicu po imenu Emma da ga tajno špijunira. Nakon turbulentnog prvog susreta, odnos između Ignaca i Emme prerasta u nešto više od pukog profesionalnog. Dok se groznica širi i dok ga polovina njegovih vršnjaka diskredituje, uporni doktor nastavlja svoju borbu da otkrije lek, a Emma je kraj njega. U međuvremenu, izvan bolničkih zidova, društveno bure baruta političkih i revolucionarnih snaga samo što nije eksplodiralo.

Reditelj ovog ostvarenja jeste Lajos Koltai, koji je prethodni rediteljski poduhvat imao još 2007. godine, a bio je to film Evening u kome su glumile brojne zvezde - Claire DanesToni Collette, Vanessa Redgrave, Patrick Wilson, Hugh Dancy, Natasha Richardson, Meryl Streep, Glenn Close... Koltao je poznat i kao filmski snimatelj, a godine 2001. bio je nominovan za "Oskara" za rad na filmu Malèna u kom glavnu ulogu tumači Monica Bellucci!

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}