Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Japanski i indijski filmovi najbolji u Roterdamu

novosti

05.02.2024.

Japanski i indijski filmovi najbolji u Roterdamu

Završen je ovogodišnji Roterdamski filmski festival (25.01. - 04.02.), a za najbolje ostvarenje prošlašen je japanski film "Rei", koje kao reditelj potpisuje glumac Toshihiko Tanaka.

30-godišnja zaposlenica kompanije Hikari, na kraju pronalazi smisao kada je, nakon što je prisustvovala pozorišnoj predstavi sa svojom najboljom prijateljicom Asami, impresionirana kvalitetom postera, počinje da traži određenog pejzažnog fotografa. U pitanju je gluvhi pejzažni fotograf Mato, koji se otuđio od svoje porodice, u suštini živeći i odvojen od ostatka sveta. Njih dvoje se ubrzo povezuju dok ga Hikari zamoli da je uslika kao deo pejzaža, ali monotonija njihovih života nije jedina stvar koja je narušena. U međuvremenu, Asami ima i svoje probleme, jer se čini da je njena mlada kćerka autistična, a njen suprug Kohei nije posebno željan pomoći...

Na istom festivalu, nagradu za najbolji film u Big Screen Competition kategoriji dobio je indijski film Pir Pesar, koji kao reditelj i scenarista potpisuje Oktay Baraheni.

U Iranu opterećenom teškom ekonomskom situacijom, dva sredovečna brata žive sa ocem koji ih maltretira. To je čovek sklon izlivima besa i vođen šovinizmom, pa ga je i druga žena napustila. Sada maltretira najstarijeg sina, dok mlađi brat mašta o načinima da ubije oca. Kada muškarac iznajmi stan iznad mladoj ženi, s namerom da je oženi, ženina privlačnost prema starijem sinu polako gura ovu duboko oštećenu porodicu do tačke potpunog loma.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}