Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Japanski SF pobednik festivala Fantasporto

novosti

10.03.2024.

Japanski SF pobednik festivala Fantasporto

Japanski SF Sekai no owari kara (From the End of the World) proglašen je za najbolje ostvarenje ovogodišnjeg festivala Fantasporto, održanog u portugalskom gradu Porto, od 01. do 10. ovog meseca.

Japan, u bliskoj budućnosti. 17-godišnje siroče Hana (Aoi Ito) ima sudbinu planete u svojim rukama. Ova buntovna, nesigurna srednjoškolka upravo je izgubila svog poslednjeg preživelog rođaka kada su je posetili vladini agenti koji izgledaju neobično zainteresovani za njene snove.

Ubrzo nakon toga, Hana odluta u zemlju sna koja izgleda kao Japan iz 16. veka. Tamo za dlaku izbegne da je ubije samuraj pljačkaš, a zatim upoznaje starijeg mistika (Mari Natsuki) koji je šalje na važnu — iako nejasno definisanu — potragu, s mladom devojkom, Yuki (Mio Masuda), koja joj služi kao vodič . Vrativši se u stvarni svet, Hana upoznaje reinkarnaciju starije žene i saznaje da bi njene avanture u ovoj zemlji mogle da spreče nadolazeću apokalipsu.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Kazuaki Kiriya, filmofilima poznat po akcionom Last Knights, istorijskom Goemon i SF-u Casshern.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}