Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Turski pobednik Mediterana

novosti

01.07.2024.

Turski pobednik Mediterana

Turski film Hayat proglašen je za najbolje ostvarenje ovogodišnjeg Mediteranskog filmskog festivala, održanog na Malti (22.06. - 30.06.).

Mehmetova kćerka Hicran beži od kuće. Mehmet odlazi da objasni ovu situaciju vereniku svoje kćeri, Rızi, i njegovoj porodici. Riza u početku nije baš impresioniran ovom situacijom jer misli da ga njegova verenica ionako ne želi. Ali kako se počinje osećati sve više i više poniženim, ne može to podneti i sledi Hicran do Istanbula.

Reditelj ovog ostvarenja jeste 41 put nagrađeni Zeki Demirkubuz, jedinstven po tome što je svaki film koji je do sada snimio dobio po nekoliko priznanja na svetskim festivalima - KorBulantiYeralti, KiskanmakKaderBekleme OdasiItirafYazgiÜçüncü SayfaMasumiyet i C Blok.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    01.07.2024. 13:42
    Volim tursku kinematografiju ali sam primetio neshto vrlo znimljivo a to je da nebitno da li je turska kinematografija ili neka druga da uglavnom filmovi koji su dobili neke nagrade da ili mi nisu bili neshto ili sam prekidao. zaista chudno ali istinito, a neki nepoznati filmovi budu mnogo bolji. Nebitno koja je nagrada u pitanju, bilo koja a i Oskar
;

{{message}}

{{item.title}}