Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Južnokorejski avionsko-katastrofični

novosti

14.07.2024.

Južnokorejski avionsko-katastrofični

Dana 21.06. održana je svetska premijera južnokorejskg filma Hijack 1971 žanra "avionskih katastrofa", koja je odmah dospela i na liste najgledanijih filmova u SAD.

U zimu 1971. godine, piloti putničkih aviona na aerodromu Sokcho Tae-in i Gyu-sik lete za Gimpo. Po uputama stjuardese Ok-sun, putnici u avionu su zauzeti neko vreme, ali nedugo nakon poletanja improvizovana bomba eksplodira, pretvarajući avion u haos.

"Od sada ovaj avion ide na sever."

Yong-dae, koji pokušava da otme celi avion, preuzima kontrolu nad kokpitom i preti da će okrenuti avion ka Severnoj Koreji, nakon što je godinama lažno optuživan da je njihov špijun.

Usled udara eksplozije, Gyu-sik gubi vid na jednoj strani, a i Tae-in se nalazi u očajnoj situaciji. Počinju očajničku borbu da bezbedno slete avion. Svi su rizikovali svoje živote na ovom letu.

Reditelj i scenarista ovog filma, zasnovanog u blagoj formi istinitim događajem, jeste debinatant Kim Sung-han-I.

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Oldeuboi
    member
    15.07.2024. 11:51
    Malo mi je ovaj tvoj komentar konfuzan. Šta tačno znači kad kažeš "znatno smanjio"? Gledao si 100 godišnje, a sada 20? Recimo svake godine Koreja da desetak dobrih filmova, Japan, Kina, HK, takođe, i ti tu imaš sigurno više od 30 dobrih filmova. Plus ako dodamo po neki iz Indonezije, Tajvana, Tajlanda, Indije... možemo da dođemo do 40ak pristojnih filmova. Bolivudske ne gledam, ruske takođe, možda neku komediju s vremena na vreme. Da, snimaju o ratu zato što su u ratu već 15 godina. A kad si u ratu snimaš ratne filmove pretežno. Tako je uvek bilo.
  • beogradski
    eXtreme member
    14.07.2024. 14:32
    Pre sam gledao azijsku kinematografiju, ne kazem da sam prestao ali je to sada znatno u smanjenom broju, mozda zato shto su skloni da im projekti budu konfuzni, ko zna ) Isto tako i Bollywood filmove sam znatno smanjio, oni na primer dosta snimaju ali to ne znaci da je kvalitetno. Na primer, kod njih mi smetalo i smeta shto u filmovima uglavnom igraju i pevaju a i ''ponekad'' imaju nepotrebnu komiku u filmovima a isto tako projekti im imaju dugacke minutaze, to mi ne smeta, bash naprotiv ali njima su ''ponekad'' te velike minutaze bespotrebne. Isto sam smanjio i rusku kinematografiju, uglavnom sad gledam njihove serije ali sto se tice njihove kinematografije, mislim da suvishe ali suvishe imaju tih filmova o drugom svetskom ratu i da retko koji film moze da prodje na tu temu a isto znaju i takvi filmovi da budu konfuzni i kad sam ponovo spomenuo ''konfuzni filmovi'', da se vratim na azijsku kinematografiju, eto, to je razlog zbog kog sam smanjio gledanje njihovih projekata a i ostalih )
;

{{message}}

{{item.title}}