Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Istočni "Tri venčanja i sahrana",a tu su i Česi

novosti

30.07.2024.

Istočni "Tri venčanja i sahrana",a tu su i Česi

Prethodne nedelje najgledaniji film u Slovačkoj bila je tamošnja komedija Kavej, s zarađenih 592.513 dolara.

Film na duhovit način priča o tome kako sami sebi ponekad zakomplikujemo život i ne uviđamo ono što ima pravu vrednost. Reč je o ljubavi, prijateljstvu i porodici. Tokom boravka kod kuće, dve prijateljice Veronika (Jana Kovalčiková) i Klára (Anna Jakab Rakovská) doživljavaju porodične i prijateljske sastanke pune situacija koje im preokreću živote. Mnogo toga se može dogoditi tokom tri venčanja i jedne sahrane. Hoće li pored svih iskustava uspeti pronaći ljubav, sreću i svoje mesto za život?

Reditelj ovog ostvarenja jeste Lukas Zedniković, kome je to prvi dugometražni igrani film.

Što se tiče Češke, najgledaniji film protekle nedelje bila je drama Zápisník alkoholicky, s zarađenih 1,7 miliona dolara nakon dve nedelje prikazivanja.

Priča o mladoj ženi koja se bori s zavisnošću od alkohola. Glavna junakinja (iako se često ne ponaša kao heroina) je mlada majka koja je odlučila da ne odustane, da počne da se leči i bori protiv svog demona i svoje porodice. Koliko je teško priznati da imate problem sa pićem? Zašto ni malo dete nije prepreka zavisnosti? Gde dobiti snagu za izlečenje i šta sledi? Na ova i mnoga druga pitanja odgovara autentična i iskrena filmska ispovest apstinentnog alkoholičara.

Reditelj ovog ostvarenja jeste Dan Svátek, koji je prošle godine imao i film Dve slova jako klíc.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    30.07.2024. 11:30
    Ovu slovachku komediju Kavej necu gledati, preskochicu ) mislim da sve kinematografije i preteruju sa zanrom komedija. A shto se tiche cheske drame Zapisnik alkoholichky cu gledati. Naravno, ako neko prevede )
;

{{message}}

{{item.title}}