Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Thor: Ragnarok - Zabavniji od prethodnika

Odmah da napomenem da ovaj film nastavlja funkcionirati po staroj uhodanoj Marvelovoj formuli, tako da će široka poblika koja je dosad uživala u ovim ostvarenjia nastaviti s time i u ovom filmu, dok ljudi kojima je Marvel postao naporan neće naći ništa extra novo niti revolucionarno, tako da nemojte očekivati neko remek djelo.

Za početak mogu reći da mi je definitvno bolji od prva dva koja su mi bila apsolutni snoozefest.

No, što razlikuje treći dio od prošla dva? Pa, doveden je Novozelanđanin Taika Waititi kao redatelj, poznat uglavnom po komedijama poputWhat We Do in the Shadows (svakako preporuka) i Hunt for the Wilderpeople u kojima se proslavio opuštenim, neforsiranim humorom. Taika preuzima ovaj film u potpunosti, to jest vidi se da mu je dano dosta slobode, jer vidljivo je da je to ipak njegov film i potpis. Što se meni najviše svidjelo jeste da se za razliku od prethodnika ne trudi prikazati ovu franšizu ozbiljnom, što je njih napravilo najdosadnijim filmovima Marvelovog svijeta, već radi životopisni show i komediju od filma.

Tako da bi ga ja opisao kao neku buddy avanturističku komediju između Thora, Lokia i Hulka, koji kroz međusobnu zajebanciju pokušavaju zasjeniti, inače ne baš pretjerano pametnu, radnju ovoga filma. Pa pošto su fore uglavnom dobre, po publici bi rekao i odlične, pošto se se neki doslovno gušili od smijeha, uspijeva napraviti poprilično zabavnu komediju.

Kao još jedan dodatni plus bi izdvojio i kraj koji me čak i upio u neku ruku iznenaditi, čak se tu nešto i dogodilo, odnosno negativac je poslužio nekoj svrsi, pa eto za razliku od par prijašnjih Marvelovih filmova u tom segmentu ima nekih poboljšanja.

Kad smo kod negativaca, u ovom filmu tu ulogu prezima Cate Blanchett  koja odrađuje solidan poso, ali ni ona ne može protiv isto tako dobro uhodanog sustava Marvelovih zabroravnih i bezveznih antagonista, čak kad bolje razmislim mislim da je tu ulogu mogao odglumiti bilo tko, ne bi se ništa promijenilo jer bi ga zaboravio jednakom brzinom, a Marvel bi uštedio nešto novaca.

Režija je dobra, s obzirom da se radi o totalnoj kompjuterskoj animaciji, film je dosta životopisan, u neku ruku baca i na Star Wars što se tiče pozadinskih likova no opet ništa posebno niti revolucionarno.

Na kraju Thor: Ragnarök je zabavna komedija za društvo i djecu koja se ne trudi biti ozbiljna već igra isključivo na zajebanciju od početka do kraja. Svrstat ću ga u koš sa Guardians of the Galaxy, znači nekih solidnih 7/10.

 • Komentari (34)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Hogar Strašni
  Administrator
  08.03.2018. 22:45
  [TUBE]5bJ_gb19pKQ[/TUBE]
 • osman2510
  Senior translator
  08.03.2018. 22:42
  Hm, šta reći?

  Izaći iz Anusa, a ne zaplakati. LOLLOLLOL

  Iskreno, ovo mi je najbolje sranje od svih 
  Thorova, Osvetnika i Marvela, a i DC-ja zajedno.

  ŽEŠĆA ZAJEBANCIJA! Clap

  Pouka:

  Ljudi, nemojte biti previše ozbiljni i zabludjeli
  oko tih Super-junaka, jer ovo je zapravo, 
  ono što u stvari i jeste:

  Ekranizacija komičnog stripa iliti romanaWink

  10/10
 • 05.03.2018. 13:20
  FILM ODAJE DOJAM PARODIJE I NEOZBILJNE KOMIČNOSTI U ODNOSU NA PRETHODNA DVA. OSOBNO MI SE NE SVIĐA TAKAV TIP FILMOVA. OCJENA OD 1-5.....2
;

{{message}}

{{item.title}}