Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ako ste navijač "Spartaka" iz Moskve...

najave

28.10.2024.

Ako ste navijač "Spartaka" iz Moskve...

Još jedan film o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu ovih dana imaće svoju premijeru. Ovaj put u pitanju je ruski Fedya. Narodnyy futbolist, čija je premijera predviđena za 31.10. ove godine.

Miljenik naroda, najbolji fudbaler zemlje Fjodor Čerenkov, ne prolazi kroz najbolji period u životu. Jedino što ga čuva od očaja jeste san da zaigra na Svetskom prvenstvu. No, selektor reprezentacije ga u poslednjem trenutku uklanja iz tima. Fedor ozbiljno razmišlja o odlasku u penziju, ali se zbog porodice i navijača vraća da povede svoj klub do osvajanja šampionata i ponovo postane najbolji.

Kako piše na "BBC Sportu" - Čerenkov je bio ljubazan i pristupačan 'običan momak' koji nije mogao da razume sopstvenu slavu. Pretrpeo je nekoliko napada nepoznate mentalne bolesti tokom svoje igračke karijere, i zbog toga je propustio važne utakmice, ali je "nadaleko viđen kao najbolji sovjetski fudbaler decenije". Njegova ćerka Anastasija rođena je 1980. godine. Umro je 2014. godine u 55. godini, nakon što se srušio ispred svoje kuće. Obdukcijom u moskovskoj bolnici pronađen je tumor na mozgu." Autor teksta ga opisuje i kao "fudbalskog genija".

Reditelj filma jeste debitant Nikolay Akelkin.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}