Dodeljen Hawaii Film Festival Award

novosti

12.11.2017.

Dodeljen Hawaii Film Festival Award

Velike svetske nepravde i lična stradanja nastavljaju da dominiraju kao glavne tema najžešćih svetskih dokumentaraca. Tako je bilo i na upravo završenom 37. internacionalnim filmskom festivalu na Havajima. 

Za najbolji film ovogodišnje smotre proglašeno je ostvarenje koje je režirala Ciara Lacy. Film Out of State govori o dvoje havajćanskih kriminalaca koji su poslati da izdržavaju svoje kazne u privatni zator u pustinji Arizone. Tek u tom okruženju, od kolege robijaša oni spoznaju prave vrednosti svoje kulture. Vrativši se na zemlju gde su odrasli, moraju da se suoče s unutrašnjim demonima i pritiskom zajednice, neprestano postavljajući sebi pitanje - "Da li smo se zasta ponovo vratilu kući?"

“Teme koje istražuje ovaj snažni, poetski film naročito su utemeljene u jedinstvenom havajskom iskustvu - borbi savremenih Havajćana kroz intimni, iskreni i karakterističan pristup", piše u saopštenju žirija. Ipak, priča ovog filma, složeni likovi i borbe s kojima se suočavaju imaju univerzalnu važnost.". 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!