Šta gledaju Korejci?

novosti

13.11.2017.

Šta gledaju Korejci?

Nema sumnje da je "Bog groma" posta veliki hit i jedan od najisplativijih blockbustera poslednjih godina. Takoje i u Južnoj Koreji, gde ovaj film već treću nedelju zaredom ostaje prvi na listi najgledanijih, zaradivši do sada 31 miliona dolara, uz gledanost od 4,28 miliona. Thor: Ragnarök samo ovog vikenda, od petka do nedelje videlo je 466.000 ljudi, čime je ostvarena dobit od 3,52 miliona dolara, što je 26 odsto ukupnog bioskopskog tržišta u Južnoj Koreji.

Na drugom mestu po zaradi nalazi se premijerni horor - Happy Death Day. Tokom pet dana prikazivanja zaradio je 3,7 miliona dolara

Treće mesto pripada domaćoj porodičnoj komediji “The Bros”, koja je zaradila 2,25 miliona dolara u drugoj nedelji prikazivanja, odnosno 9,13 miliona dolara ukupno. 

U pitanju je priča o bezvoljnom nastavniku istorije i njegovom bratu perspektivnom arhitekti, koji se ponovo sreću na očevoj sahrani. I, mada su obojica tu samo iz svojih sebičnih interesa, promene u njihovim životima uneće misteriozna devojka Aurora koja prati od amnezije nakon automobilske nesreće s njima.

Akciono-kriminalistički filmovi nalaze se na četvrtom i petom mestu po gledanosti i zaradi. Film The Outlaws zaradio je 1,34 miliona dolara, odnosno 48,8 miliona dolara ukupno, nakon šest nedelja prikazivanja. To je priča o ratu kinesko-korejski bandi i tvrdokornom policajcu koji, sa svojom ekipom, nastoji da ponovo vrati mir u svoj grad.

S druge strane, Mi-ok je tek počeo da se prikazuje, zaradivši 1,39 milion dolara za pet dana. To je priča o ženi, nekadašnjoj prostitutki, koja se suprotstavlja muškarcu, a u nameri da odbrani svog sina jedinca, koji i ne zna za njeno postojanje, pošto ga je rodila dok je bila u zatvoru. Ona sada postaje "drugokomandujuća" u nekada gangsterskoj, a sada visoko-poslovnoj organizaciji. Shodno tome, predstavlja metu za mnoge, uključujući i bosove konkurentskih bandi...

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 14.11.2017. 11:01
    Koreja je zaista filmsko čudo.....svaki tekst o njima je interesantan....